Afbeelding

Afscheid directeur Margrietschool

Actueel 61 keer gelezen

Woensdag 27 en donderdag 28 maart hebben kinderen, ouders, relaties en team van de Prinses Margrietschool afscheid genomen van hun directeur, Wim Kroeze. Op woensdag werd hij langs alle klassen meegenomen. Per klas werd er een refrein gezongen wat uiteindelijk tot een mooi afscheidslied leidde. Donderdag werd hij tijdens de receptie nogmaals in het zonnetje gezet.

Het team vindt het heel jammer, maar zeer begrijpelijk: onze directeur kiest voor een school die op fietsafstand van zijn huis is. Na bijna 6 jaar op de Prinses Margrietschool te hebben gewerkt nam Wim afscheid om schoolleider op een school in Utrecht te worden.

Wim vertelt: “Ik ben blij met de kans op een nieuwe uitdaging, maar verdriet door het besef dat ik wat moois achterlaat. Collega’s en ouders hebben me gefeliciteerd, maar de tweede zin was steevast “jammer voor ons”. Misschien nog wel het meest ingrijpend was een aantal kleuters die na de bekendmaking met tranen in de ogen voor me stonden. Ga dan maar eens uitleggen waarom je weg gaat. ‘Vind je het niet leuk hier?’. Nee, dat is het echt niet. Het is me een eer geweest om met betrokken ouders, een fantastisch team dat echt oog voor het kind heeft e´n met zulke fijne kinderen te mogen werken. Maar om dan de woorden te zoeken voor zo’n kleine dreumes is best even lastig. Verder heb ik het genoegen gehad om aan een enthousiast team leiding te mogen geven. Een team dat zich dag in dag uit wil inzetten voor goed onderwijs. En dat zal zo blijven, ook zonder mij”

De procedure voor een nieuwe directeur is in gang gezet. De Prinses Margrietschool is een basisschool met als hoofdpijlers christelijke identiteit, wereldonderwijs, en gezonde school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10