Afbeelding

‘CDA en VVD zetten in op betere zorg’

Actueel 52 keer gelezen

ZOETERMEER Bundeling van kennis en zorgervaring is noodzakelijk voor een betere zorg. Dat stellen CDA en VVD tijdens het voorjaarsdebat in een gezamenlijke motie. De partijen roepen in hun motie op tot meer innovatie en samenwerking. Dat moet leiden tot betere zorg voor inwoners. Het Zoetermeerse ‘Dutch Innovation Park’ wordt de plek waar de krachten van zorgaanbieders en kennisinstellingen elkaar gaan ontmoeten.”

‘’Wij willen dat iedereen kan rekenen op de zorg die hij of zij nodig heeft. Nu en in de toekomst. Dat laatste lukt niet automatisch. We leven steeds leven en maken steeds meer gebruik van onze zorg. Dat kost dus ook steeds meer geld,” vertelt VVD-raadslid Vivianne van Yperen. “Technische en sociale innovaties kunnen de zorg toegankelijker en effectiever maken. Ouderen kunnen bijvoorbeeld langer thuis wonen dankzij technologische ontwikkelingen. E-health is focuspunt voor het Dutch Innovation Park. Voor de VVD een mooie drijfveer om kennis en krachten te bundelen tussen al deze betrokken partners!’’

Innovatie en samenwerking

CDA-raadslid Klaasjan de Jong herkent het beeld dat Van Yperen schetst. “Met deze motie willen we bereiken dat partijen hun krachten bundelen, met als belangrijkste doel: betere zorg voor de Zoetermeerse inwoners. Technische en sociale innovaties kunnen daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan sensoren voor valdetectie en videocommunicatie. Dergelijke hulpmiddelen kunnen mensen helpen gezond ouder te worden in de vertrouwde omgeving,” aldus De Jong. Het Zoetermeerse ‘Dutch Innovation Park’ is bij uitstek een plek waar de krachten van zorgaanbieders en kennisinstellingen elkaar kunnen ontmoeten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1