Met de overhandiging van water gewonnen uit lucht werd de aftrap gegeven voor de bouw van het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2020 in Dubai.
Met de overhandiging van water gewonnen uit lucht werd de aftrap gegeven voor de bouw van het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2020 in Dubai. Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kans voor Zoetermeerse bedrijven

Actueel 71 keer gelezen

Robbert Roos

Ondernemen in de Golf regio

Dubai is het eerste land in het Midden Oosten dat de World Expo organiseert. De 35e Wereldtentoonstelling zal plaatsvinden tussen 20 oktober 2020 en april 2021 op een speciaal hiervoor gebouwd complex. Ook Nederland zal hierbij vertegenwoordigd zijn. Het Ministerie roept innovatieve, Zoetermeerse bedrijven op om deel te nemen.

Zoetermeer - “Dit is een kans die je niet wilt missen” vertelt Dominique Groenendijk, Senior communication manager EXPO2020 Dubai bij Buitenlandse Zaken. “De Emiraten willen geschiedenis schrijven met deze eerste wereldtentoonstelling in de Golf regio die als thema ‘Connecting Minds, creating the future’ heeft. De Nederlandse vertaling hiervan richt zich op het motto ‘Uniting energy, water en food.’ Drie sectoren waarin we wereldwijd koploper zijn, met slimme oplossingen komen waarmee we het verschil kunnen maken. Ook voor start-ups, scale-ups en het midden- en kleinbedrijf zijn er volop mogelijkheden. Contacten opbouwen in deze regio en marktkennis zijn erg belangrijk. Het is verstandig om hier de tijd voor te nemen. Vandaar dat we een meerjarige strategie voor de Golfregio hebben opgezet waarbij we ons vooral richten op het ontwikkelen van relaties en meerjarige handelsbetrekkingen.” In totaal zullen er 192 verschillende landen meedoen en rekent de organisatie op 25 miljoen bezoeken; een recordaantal. Over het Nederlandse paviljoen waarin kennis en kunde van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op creatieve wijze worden geëtaleerd zegt Groenendijk: “We bouwen geen traditioneel paviljoen, maar een circulaire biotoop. Een grote foodcone die helemaal gericht is op beleving. Zo halen we water uit de woestijnlucht waardoor we het binnenin kunnen laten regenen. De koele lucht wordt gebruikt om de lucht te reguleren. Door dat vochtige klimaat kunnen we aan de binnenkant paddenstoelen laten groeien, terwijl aan de buitenkant kleine cressen, zaailingen van unieke planten, CO2 omzetten naar zuurstof. In het restaurant worden de paddenstoelen en cressen samengevoegd tot smaakvolle gerechten. Zo presenteren wij met onze foodcone een compleet nieuw klimaatsysteem.” Er liggen zoveel kansen. Aan ambitieuze bedrijven uit Zoetermeer die actief willen zijn in de Golfregio bieden we een prachtig podium om zichzelf op de kaart te zetten.”

Informatie deelname:
Wilt u meer weten over het evenement en de mogelijkheden voor uw bedrijf, of uw bedrijf direct aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met Dominique Groenendijk via dominique.groenendijk@minbuza.nl of bellen met +31652503322. Kijk ook op www.dutchdubai.com Tijdens de Expo zijn er verschillende wedstrijden. De Global Best Practice dat een wereldwijd podium biedt. www.EXPO2020.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22