De Muzen zijn nog te zien bij Terra. Foto Petri Coomans
De Muzen zijn nog te zien bij Terra. Foto Petri Coomans

Laatste week expositie ‘De Muzen’

Actueel 81 keer gelezen

Zoetermeer - Nog een ruime week is de bijzondere expositie ‘De Muzen, kunst geïnspireerd op bijzondere ontmoetingen’, te zien. De expositie toont een weerslag van ontmoetingen tussen zeven kunstenaars en hun muze; een bijzonder, krachtig persoon. Hun verhalen werden in woord en beeld vastgelegd door zes fotografen en een tekstschrijver.

Het idee voor de expositie is ontstaan tijdens een kunstenaarscafé bij TERRA, waarbij kunstenaars samenkomen om nieuwe projecten te bespreken. De expositie is zeker de moeite waard. Je hebt nog t/m 7 juli om alle kunstwerken en foto’s te bekijken en de verhalen (geschreven door Kleintjantje Schrijfwerk) te lezen. Bijvoorbeeld het hele verhaal van Kiek en Aad, of van Usha en Gayatri.

Kiek en Aad

Kiek en Aad Haket zijn naast dochter en vader, ook schilder en model. Kiek is mantelzorger voor haar vader die tuinder was, en bij haar en haar gezin woont in Pijnacker. Aad heeft tot zijn 81ste zwaar werk gedaan. Hij is nu 83, en alle ‘bewegende’ delen zijn versleten, vandaar de aanhoudende ‘lappenmand’. Kiek: “Ik ben autodidact. Wel ‘erfelijk belast’, met een portretschilder als moeder. Ik heb misschien daardoor ook een voorliefde voor het schilderen van mensen. Ik doe dit nu zo’n vier jaar fulltime en geniet er nog steeds elke dag van. De geur van lijnolie in mijn atelier, mijn eigen muziek aan en creëren maar. Dit contact is voor ons beiden fijner dan gewoon koffieleuten. Het heeft een hoger doel. Mijn vader is zo’n goed model. Hij heeft een geweldige kop. Ik heb hem al vaak geschilderd. Ik zet hem ‘in het zonnetje’ en ondertussen kan ik mijn creativiteit kwijt. Fotograaf Nelly Smits maakte een fotoreportage bij het verhaal van Kiek en Aad

Usha en Gayatri

Gayatri Ramanujam overkwam in 1999 een traumatisch ongeluk op de fly-over op het Prins Clausplein, met een dwarslaesie als gevolg. “Het voelde alsof ik nog steeds dezelfde persoon was, maar iedereen behandelde me anders. Dan ontmoet je mensen als Usha, waar je echt op kunt bouwen. Ik realiseerde me dat, hoewel ik nu afhankelijker ben, ook sterker ben geworden.” Het werk dat Usha maakte over Gayatri is een drieluik en vertelt het verhaal van het leven van Gayatri vóór, tijdens en vlak na het ongeluk én daarna. Fotograaf Petrie Coomans maakte de fotoreportage bij het verhaal van Usha en Gayatri

Heb jij ze al? De gave set kaarten die werd ontworpen door Sam Jelsma, een creatieve kanjer (met Downsyndroom). Origineel én je steunt er het goede doel mee. De expositie is t/m 7 juli geopend (wo t/m zo van 13-17 uur). Locatie: Dorpsstraat 12, entree gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 23 uur geleden
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 23 uur geleden
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer gisteren 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's gisteren
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn gisteren
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer gisteren
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot gisteren