Afbeelding

Inschrijven eerste jeu-de-boulestoernooi Zoetermeer

Actueel 59 keer gelezen

Zoetermeer - Een nieuw recreatief sport-evenement in Zoetermeer. Op de eerste zomervakantiedag, zaterdag 20 juli 2019, tussen 12:00 en 20:00, wordt het allereerste open jeu-de-boulestoernooi voor recreanten gehouden op de reeds aanwezige jeu-de-boulesbaan op het Dobbe-eiland in het stadscentrum van Zoetermeer. Het culturele festival Evento Mediterráneo zal dan ook gelijktijdig op dit eiland plaatsvinden... de perfecte aanvulling qua sfeer.

Het geluid van staal op staal, een heerlijk zonnetje en extra gezelligheid door het aanwezige mediterraanse festival maken het Zoetermeerse eiland even Frankrijk in het klein. Op campings is de jeu-de-boulesbaan een echte ontmoetingsplek, dit wil de organisatie ook in Zoetermeer creëren.

Jeu de boules, een van origine Frans spel, lijkt steeds populairder te worden bij jong en oud. Een balletje gooien, een drankje drinken en een hapje eten, jeu de boules kan het nieuwe uitje worden. ofwel... een laagdrempelig spel dat iedereen kan spelen. De grote ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje gooien, dat hoef je niet drie keer uit te leggen. Het toernooi wordt gespeeld met teams die bestaan uit drie spelers (triplet) (boven de 16 jaar). Er wordt gespeeld met een directe eliminatie ...een afvalsysteem, dus alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde.

Het totaalplaatje... een mix van spel, eten, drinken, zon, muziek en mediterraanse ambiance maakt dit toernooi zeer uniek en creëert zo ook alvast een heerlijk vakantiegevoel. Het zou leuk zijn als we hierdoor eventjes chauvinistisch kunnen zeggen; Jeu-de-boules komt niet uit Frankrijk, maar uit Zoetermeer!

Kijk voor meer informatie en/of inschrijven (10 euro per team) op: www.jeudeboules-open.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 20 uur geleden 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 21 uur geleden 1
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 22 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34