Afbeelding

Boerendag in Dorpsstraat

Actueel 59 keer gelezen

Zoetermeer - Voor de twaalfde keer al weer staat de Zoetermeerse Boerendag op de planning. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 7 september. 

De Boerendag wordt zoals altijd gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden. En er valt opnieuw heel wat te zien en te beleven!

Om 11.00 uur gaat de Boerendag van start met demonstraties oude ambachten, kunnen de kinderen spelen met de geitjes van de Kinderboerderij, maakt Simon de Ballonnenboer leuke balloncreaties en delen Hollandse Dames allerlei hapjes en lekkernijen uit. De Boerenband zorgt voor vrolijke muziek.

Tevens kunnen de kids creatief aan de slag bij de Klompopleukerij, waar zij een houten klompje mogen beschilderen. Verder kan men een gezellig ritje maken in een nostalgische Jan Plezier. De opstapplaats bevindt zich aan de Pilatusdam. Wie wil kan zich laten schminken, spelen met verschillende Oudhollandse spelletjes en … bij ‘t Dierenparadijs kan men geheel in boerenstijl met het hele gezin en de hond op de foto! Ook de populaire kids-held Kikker brengt deze zaterdagmiddag een bezoekje aan de Dorpsstraat. Dit jaar doet ook Molen de Hoop mee, met rondleidingen en ambachtelijke demonstraties.

Het programma van de Zoetermeerse Boerendag zal zich afspelen tussen 11.00 en 17.00 uur. En alle attracties zijn gratis toegankelijk.

Deze Zoetermeerse Boerendag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Fonds 1818, Cultuurfonds Zoetermeer, ‘t Kaashuys, Stichting Molen de Hoop en de Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 20 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer gisteren
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43