Afbeelding

Onnodige nederlaag BSC’68 tegen Floreant (2-1)

Actueel 60 keer gelezen

Zoetermeer - Voor BSC’68 stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Floreant uit Boskoop op het programma. Floreant is de koploper en had voor aanvang van de wedstrijd vier verliespunten minder dan de Benthuizenaren. BSC’68 moest dus winnen om de koploper in het vizier te houden.

De ploegen begonnen met de nodige voorzichtigheid aan de wedstrijd. Het spel speelde zich met name af op het middenveld. De eerste grote kans was na een half uur voor de groenwitten. Een voorzet op maat van Reno Smulders belandde bij Lody Dijkhuizen; die haalde in één keer uit maar de bal eindigde in de ballenvanger. Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. Na slordig balverlies in de defensie van BSC’68 kon Luuk Speijer alleen afgaan op doelman Michael Verhoef. Manuel Goossens trok vervolgens aan de noodrem, scheidsrechter Visser zag hier een penalty in. Aanvoerder Bart van Herk van de ploeg uit Boskoop wist met dit buitenkansje wel raad (1-0). Vlak voor rust had BSC’68 op gelijke hoogte moeten komen. Een hoge bal in het strafschopgebied werd door Lijon Korving prima gecontroleerd maar zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning door doelman Gregory Smeenk gepareerd. Ruststand derhalve 1-0.

In de tweede helft schoten de Schadenetboys uit de startblokken. Al na twee minuten was het raak, door slecht wegwerken van de doelman van Floreant zag Lijon Korving zijn kans schoon om van grote afstand de gelijkmaker aan te tekenen (1-1). Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd voor het in grote getale opgekomen publiek. Aan beide kanten ontstonden de nodige kansen. Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub weer op voorsprong. Simeon van Klaveren, uitblinker bij de Boskopenaren, bracht vanaf rechts de bal in het doelgebied te brengen waarna Jeffrey Hilgeman vervolgens met het puntje van zijn teen de bal in het doel wist te werken (2-1). Het laatste kwartier was het voor BSC’68 alles of niets. Ondanks de nodige (aanvullende) wissels en een aantal mogelijkheden lukte het de Schadenetboys niet om de verdiende gelijkmaker te noteren.

Door deze 2-1 nederlaag is de achterstand van BSC’68 inmiddels opgelopen tot zeven verliespunten. Volgende week zijn de Schadenetboys vrij, de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 23 november thuis tegen Ammerstolse S.V.