Fred Sonneville (l) en Marcel Verbeek
Fred Sonneville (l) en Marcel Verbeek

ZOVOC investeert in de jeugd en neemt drie toptrainers aan

Actueel 61 keer gelezen

Nico Mos

Hij gaat als voorzitter van Zovoc zijn achtste seizoen in. Marcel Verbeek is met Zovoc een andere (professionelere?) richting ingeslagen. Dat uit zich in de aanstelling van drie top jeugdtrainers. Marcel geeft enige uitleg, geflankeerd door Fred Sonneville. Fred zit in de pr – en sponsorcommissie en is de drijvende kracht achter het aantrekken van de drie jeugdtrainers.

Zoetermeer - Ik ben alweer zeven jaar voorzitter. Dat is enerzijds misschien lang, maar we doen nog zo verschrikkelijk veel en er zijn nog steeds genoeg uitdagingen”, trapt Marcel Verbeek direct af. “Toen ik aantrad was één van de speerpunten om jeugd in te brengen in de vereniging. De laatste jaren hebben we een goed contact met de gemeente waardoor we gebruik konden maken van een subsidie. Die subsidie was de inzet van een tijdelijke combinatiefunctionaris, die had de gemeente toen nog. Die rol hebben we toen binnen de vereniging ingevuld met gymdocente en Dames1 speelster Maaike Sonneville. Zij ging (en gaat nog steeds) doordeweeks naar de basisscholen om clinics te geven en op zaterdag geeft zij les aan de kleintjes. Dat clubje, Zovoc CMV volleybal is van 30 naar pakweg structureel 100 uitgegroeid. Die groei heeft zich nu doorgezet met: 10 senioren teams, 18 jeugdteams en 100 CMV tjes. Sonneville: “De hoogste jongens en meisjesteams spelen nu steevast op het hoogste landelijke niveau. Afgelopen jaar wist Zovoc zelfs Nederlands Kampioen te worden bij de CMV (jongste categorie)”.

Nieuwe Jeugdtrainers

We hebben nu zo’n zes volledige jongens teams, waar andere verenigingen uit nood moeten mixen met meisjes, dat is echt bijzonder en de NEVOBO (Nederlandse Volleybal Bond, red.) is dan ook erg geïnteresseerd in hoe wij het voor elkaar hebben gekregen”, vult Fred aan. Marcel: “Uiteindelijk moeten we ons heren en dames topteams vullen met jeugd”. Het is bijzonder dat we drie jeugdtrainers, Elroy Bezemer, Uberto Bel en Victor Anfiloff, hebben kunnen aanstellen. Goede trainers zijn schaars. Zij komen dan ook graag omdat wij de enige in de ruime regio, die op alle niveaus getalenteerde jongensteams en meisjesteams hebben. We proberen zo hun kennis en kunde toe te passen van de aller jongste jeugd. Om zo ook de jeugd geïnteresseerd te houden voor Zovoc Zoetermeer en hen uitdagingen te kunnen blijven bieden”, aldus Fred.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22