Afbeelding

Docenten DIF presenteren onderzoek onderwijsinnovatie

Actueel 55 keer gelezen

Zoetermeer - Docenten HBO-ICT van de Haagse Hogeschool presenteerden 18 november hun onderzoek naar onderwijsinnovatie op de Computer Science Education Research Conference (CSERC) op Cyprus. A Flipped Classroom Experiment heet de paper van Hani Al-Ers, Marcella Veldthuis en Tim Cocx. De docenten onderzochten hoe ze ICT-studenten enthousiaster en gemotiveerder kunnen maken voor het doen van research. De uitkomsten van dit onderzoek werden gepresenteerd op CSERC, een conferentie die zich richt op onderzoek naar ICT-onderwijs.

Tweedejaarsstudenten HBO-ICT volgen het vak Exploring the World of Research. Veldthuis: ‘We signaleerden dat de interesse en motivatie van studenten voor research beperkt was. We hebben de manier van lesgeven daarom helemaal omgegooid.’ In plaats van hoorcolleges kregen de studenten korte, professionele filmpjes met alle theorie. In interactieve workshops werd die theorie vervolgens verwerkt en toegepast in een researchproject.

Werkt het? Al-Ers: ‘De resultaten van dit onderzoek zijn positief. Zowel studenten als docenten zijn tevreden over deze nieuwe manier van werken.’

Dat studenten enthousiaster zijn over research blijkt eveneens uit het aantal papers dat vanuit de Dutch Innovation Factory, de Zoetermeerde locatie van de Haagse Hogeschool, gepubliceerd wordt. Niet alleen docenten, maar ook studenten reizen dit schooljaar de hele wereld over om hun papers te presenteren op wetenschappelijke conferenties. In november mocht een student zijn research al presenteren in Rome. Later dit jaar gaan groepjes naar congressen in Boedapest en China.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1