Alle genomineerden op een rij. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag.
Alle genomineerden op een rij. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag. Foto: Ardito

JJ Music House krijgt meeste stemmen

Actueel 57 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Winnaar Visdiefje

JJ Music House heeft de Publieksprijs Kunst en Cultuur in de wacht gesleept. Een dolgelukkige vader Aad en zoon Barry Jole ontvingen de prijs voor het Blues & Roots festival dat deze zomer werd gehouden.

Zoetermeer - Het comité van aanbeveling (Wethouder Robin Paalvast, Ruud Steggerda (Floravontuur), Marjonne van Dijk (Stadsmuseum), Sven Ruggenberg (cultuurmakelaar) en Hélène Ouwerkerk (Streekblad) hadden in november uit tientallen aanbevelingen maar liefst zes genomineerden gekozen. Deze zes, naast JJ Music House, UitParade, Art Labs ISK, Verolique Jacobse met de muzen, Oosterkerk Scratch en Jan Dirk van den Burg gingen vervolgens de strijd aan om de meeste stemmen van het publiek te halen. Hier trok JJ Music House aan het langste eind. De strijd was spannend want lange tijd gingen de genomineerden best gelijk op.

In de theaterzaal van het CKC presenteerden de genomineerden zich door een praatje, een optreden of een sketch. Duidelijk werd de grote diversiteit tussen de genomineerden. Zo vertelde kunstenares Verolique Jacobse samen met neef Sam Wiebe (die het down syndroom heeft) over het bijzondere kunstproject De Muzen. De dansers van Cadenza lieten een optreden zien. Zij dansten ook bij de UitParade en fotograaf Jan Dirk van den Burg gaf een cabareteske fotopresentatie.

“Ik ben ontzettend blij dat we voor Blues & Roots festival hebben gewonnen”, zegt een glunderende Aad Jole van JJ Music House. “Toen er gestemd kon worden, heb ik veel whats appjes gestuurd om mensen te vragen om te stemmen. En gelukkig is dat massaal gedaan.” Jole ziet de prijs als bekroning voor de organisatie van het festival. “Het is een klein festival wat we met een geweldig team en onder aanvoering van Rob Koning hebben gemaakt. Het is echt een leuk festival”, vertelt hij. “Ik ben blij dat we de blues hiermee in Zoetermeer nieuw leven hebben ingeblazen.” Voor Jole is de prijs een welkome aanvulling op de komende editie. “Door teruglopende subsidies moeten we meer geld via andere manieren binnen halen”, zegt hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59