Afbeelding
Foto: Rene Verleg

Feestelijke oplevering energiezuinige woningen van woningcorporatie Vidoimes

Actueel 84 keer gelezen

Zoetermeer - Op maandag 24 juni werden de eerste 14 van de 28 energiezuinige huurappartementen in de wijk Palenstein in Zoetermeer feestelijk opgeleverd. Na een bouwperiode van 9 maanden zijn de appartementen van woningcorporatie Vidomes klaar. De opgeleverde appartementen zijn zogenaamde Nul-op-de-meter (NOM) woningen, de eerste van de corporatie in Zoetermeer.  

Vidomes vierde de oplevering samen met bewoners, een aantal medewerkers van de gemeente Zoetermeer en van aannemer Boele & van Eesteren. Twee van de bewoners kregen tijdens dit oplevermoment hun sleutels overhandigd door wethouder Robin Paalvast en Vidomes-bestuurder Daphne Braal. De overige 14 appartementen worden eind juli opgeleverd. “Er was veel belangstelling voor deze woningen en we zijn trots op het resultaat”’ aldus Daphne Braal tijdens het oplevermoment.     

Nul-op-de-meter woningen

Vidomes vindt duurzaamheid belangrijk en liet daarom in de wijk Palenstein - dat als eerste wijk in Zoetermeer gasloos wordt - in totaal 28 sociale 3-kamer huurappartementen bouwen. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op dan nodig is voor het appartement en het huishouden (CO2-neutraal). Koken gaat elektrisch en alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. Voor de bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Nieuwbouwproject De Nieuwe Morgen

In opdracht van Vidomes heeft Boele & van Eesteren de nieuwbouw gerealiseerd. De huurappartementen zijn uitgevoerd in het PlusWonen-concept. Dit is een slim totaalconcept dat alle ruimte geeft om in te spelen op de wensen van de bewoners ten aanzien van levenskwaliteit en duurzaamheid.

In De Nieuwe Morgen zijn ook 50 eengezinswoningen gebouwd. De helft hiervan zijn koopwoningen, de andere helft vrije sector huurwoningen.

Voor de officiële oplevering kregen eerstejaarsstudenten Bouwkunde van mboRijnland uit Gouda een presentatie over dit nieuwbouwproject, inclusief een rondleiding. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 23 uur geleden
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve gisteren
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo gisteren 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27