Afbeelding

Kai Sei karateka leveren topprestaties in Oostenrijk

Actueel 123 keer gelezen

Zoetermeer - Zaterdag 22 juni jl. vond in Salzburg/Oostenrijk de Austrian Junior Open 2019 plaats, een internationaal toernooi georganiseerd door het Salzburger Karateverband en aangewezen als meetmoment voor de Karate-do Bond Nederland.

Kai Sei was met zes kumite deelnemers afgereisd naar Salzburg om deel te nemen aan de Austrian Junior Open 2019. Dit grote internationale kata en kumite toernooi van het Salzburger Karateverband telde dit jaar 764 deelnemers (1067 inschrijvingen) in diverse categorieën uit 159 clubs en nationale selecties (19 landen). Voor in ieder geval de Nederlandse karateka is de Austrian Junior Open 2019 een meetmoment voor de nationale selecties van de Karate-do Bond Nederland. Dit om toe treden tot een selectie, over te stappen naar een hogere selectie of uitgezonden te worden naar een EJK/WJK in oktober dit jaar.

De vijf Kai Sei meiden startten alle vijf tegelijk in hun eigen individuele klasse; Wissal el Boudakhani in de female U16 +54 kg, Sarah Hagenaar, Marin Hagenaar en Sharon Jellema in de female U18 +59 en Mex Onderwater in de female U16 -54 kg. Wissal bereikte door ruime zeges in haar voorrondes de poule-finale/halve finale, welke zij verloor en zich direct plaatste voor de strijd om het brons. Door dubieus scheidsrechter optreden (verkeerde straftelling) viel deze wedstrijd niet in haar voordeel uit, met een vijfde plek als resultaat. Mex won haar eerste twee wedstrijden, waarna ze op scheidsrechterbeslissing (hantei) strandde tegen de nummer één op de WKF wereldranglijst. Helaas kwam haar tegenstandster ook niet verder, waardoor er geen sprake meer was van herkansing voor Mex. Sarah, Marin en Sharon verloren alle drie hun eerste wedstrijd. Sarah en Sharon konden zich gaan opmaken voor de herkansing (hun tegenstanders werden de uiteindelijke finalisten) en behaalden beiden een zevende plek in de ranking. Ondertussen was het de beurt aan Kosta Pappaioannou in de categorie male U16 -70 kg, die na zwaar contact bij hem niet meer in staat was de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Zijn tegenstander kwam eveneens niet verder, waardoor er voor Kosta geen herkansing meer in zat.

Naast de individuele klassen werd door de Kai Sei karateka ook deelgenomen aan de open klasse en Wissal en Mex kwamen ook nog in actie bij de team wedstrijden. Sharon, Mex en Kosta, uitkomend in respectievelijk female U18 Open, female U16 Open en male U16 Open, wonnen hun eerste wedstrijd en strandden daarna. Opgemerkt moet worden dat de Open klasse geen herkansing kent; wanneer je de halve finale verliest heb je brons. In de open klasse female U18 gingen de zussen Marin en Sarah voortvarend van start. Marin won haar eerste twee wedstrijden en verloor de derde op hantei. Dat was wederom een dubieuze beslissing van het scheidsgerecht (op dezelfde tatami als Wissal), omdat het voordeel werd gegeven aan de degene met drie “vluchtstraffen”. Marin bereikte hierdoor net niet de halve finale en werd daarmee vijfde. Haar zus Sarah bereikte de halve finale, maar kon deze wedstrijd niet naar haar hand zetten. Wel een mooie podiumplek, brons voor Sarah! Voordat de categorie female U18 Open van start ging waren de team wedstrijden female U16 al gedraaid. Een gecombineerd team van Wissal en Mex (Kai Sei) en Ashley Kakiay (Van Hellemond Sport) kwam hierin uit. Na de eerste twee rondes te hebben gewonnen van een Oostenrijks en een Duits team, bereikten zij de finale. Hier troffen zij wederom een Duits team met twee nationale selectieleden. De zinderende eindstrijd werd nipt verloren, maar met een tweede plek op het erepodium en een zilveren medaille heeft het team een mooie prestatie neergezet. Wissal, uitkomend in categorie female U16 open, was gebrand op een podiumplek. Na de vijfde plek in haar eigen klasse, revancheerde ze zich in de open klasse door de finale te bereiken. Wat was het spannend; met slechts één punt verschil kon Wissal deze laatste wedstrijd niet naar haar hand zetten en behaalde het zilver, een prachtige prestatie!

Door Kai Sei kan er worden terug gekeken op een succesvol toernooi en wordt er vol vertrouwen uitgezien naar de WKF K1 Youth League in Umag/Kroatië. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 14 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 17 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05