Jasper bij één van de vele nieuwe toestellen
Jasper bij één van de vele nieuwe toestellen

Beweegpark op 3 juli open

Actueel 63 keer gelezen

Nico Mos

Sinds 2015 is Jasper Hartevelt (68), van loopvereniging Road Runners, in Zoetermeer, bezig om het Beweegpark van de grond te krijgen. En nu is op 3 juli a.s. de opening waardoor Jasper de kroon op het werk kan zetten.

Zoetermeer - “Een gelukkige Jasper loopt rond tussen de toestellen van het beweegpark. De realisering heeft hem een lange adem gekost. “Ik wist dat de scouting Pocahontas zou vertrekken en daarmee kwam een groot stuk grond vrij. Ik wilde daar wel wat mee doen en door een artikel in 2015 van wethouder Robin Paalvast die zei dat Zoetermeerse inwoners gezonder moesten worden, dacht ik, ‘hé, dat is het’. Anderhalf week later zat ik bij de wethouder aan tafel en vertelde hem over mijn plannen. Ik ging. samenwerken met Reggie Laatsch, die parcoursdisciplines deed. We hadden aanvankelijk een plan van 2000 m2, maar moesten, uit financieel oogpunt, terug tot 1000 m2. Uiteindelijk heeft het vier jaar geduurd, eer het Beweegpark gerealiseerd kon worden”, aldus Jasper.

De afgelopen weken is er hard gewerkt. Jasper laat enthousiast zien. “Hier kunnen volwassenen, kinderen, maar ook mensen met een beperking sporten. Het Lange Land Ziekenhuis gaat hier personen naartoe sturen die revalidatie nodig hebben. Het beweegpark is voor iedereen ook voor ouderen. Er is door Reggie en mij bewust gekozen voor een opstelling omdat we bepaalde toestellen erin wilden hebben. Er is ook een jeu de boule baan bij. En speciaal voor ouderen is er de beweegtuin”, laat hij zien. Jasper hoopt op een positieve groei van zijn club. “Kijk, de vereniging RRZ was altijd stabiel met 400 leden, voornamelijk ouderen toch wel, maar door deze extra activiteiten kan het ledenaantal gestaag groeien, misschien. We hopen dadelijk elke dag open te zijn. Op 3 juli om 14:00 uur is de opening. Dat zie ik als een kroon op het werk”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10