Sandra bij enkele kledingstukken die ze voor KrijgdeKleertjes krijgt toegestuurd.
Sandra bij enkele kledingstukken die ze voor KrijgdeKleertjes krijgt toegestuurd.

Krijgdekleertjes: ouders ruilen kinderkleren bij Sandra thuis

Actueel 87 keer gelezen

Britt Henneken

Wat doe je als de kledingkast van je kinderen uitpuilt met kleding die ze niet meer passen? Sinds kort kunnen ouders kinderkleding inruilen bij Sandra. Zij startte Krijgdekleertjes. Dit project is lief voor elkaar en voor het milieu. “Mijn doel is bij te dragen aan een mooie toekomst voor mijn kleinkind.”

Zoetermeer - Krijgdekleertjes is een landelijk project. Via de website kunnen ouders kleding ruilen die hun kinderen niet meer passen. Sinds kort kan er ook fysiek geruild worden in Zoetermeer. Bij Sandra thuis. Zij bewaart kledingdonaties en organiseert ruildagen.

“Het idee is dat hier een netwerk van jonge ouders ontstaat, die elkaar zo leren kennen en dat we goed zijn voor het milieu, door kleding langer te gebruiken. Sommige kleren die ik binnenkrijg zijn namelijk nooit gedragen!”, vertelt Sandra. “Ik leg het altijd zo uit: we hebben één hele grote kledingkast waar iedereen wat uit kan pakken.”

Ze besloot zich voor Krijgdekleertjes in te zetten, toen ze vorig jaar zelf oma werd. “Door mij in te zetten voor dit project, creëer ik een mooie toekomst voor mijn kleindochter.”

Tijdens haar werk als doula was Sandra ook al bezig jonge ouders voorlichting te geven over kleding en cosmeticaproducten. “Als je ziet wat voor producten ouders op de huid van hun kinderen smeren: de labels van die producten wil je echt niet lezen. En dat terwijl de huid van baby’s erg gevoelig is.”

Maat 50-98

Kleding in maat 50-98 krijgt Sandra het meest gedoneerd. “Dat is omdat die omloopsnelheid het hoogst is. Kinderen groeien daar zo uit. Daarom kijk ik goed naar de kwaliteit en neem ik alleen de kleding aan die echt nog mooi is. Anders wijs ik het af zodat ouders het naar de kledingbank kunnen brengen.”

Op de eerste ruildag vorige week kwamen tien mensen af. “Ook zijn al zes mensen buiten de ruildag om bij mij langs geweest, ik ben heel tevreden met die aantallen.” Sandra is erg enthousiast over de vele positieve reacties die ze heeft gekregen op het project.

Krijgdekleertjes in Zoetermeer is nog maar net van start gegaan, maar Sandra zit vol met grotere ambities. “Als dit eenmaal goed loopt, hoop ik het assortiment uit te breiden met vrouwenkleding. Ook zou ik graag de kleding ergens anders willen stallen zodat we ook grotere ruildagen kunnen houden. Maar dan heb ik ook meer hulp nodig. Dus extra vrijwilligers zijn dan ook welkom.”

Eens per maand wordt een ruildag gehouden in Zoetermeer. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de Krijgdekleertjezoetermeer Facebookpagina. Voor meer info over het project zelf kijkt u op: krijgdekleertjes.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22