Afbeelding

Rik de Haan fietst 400 kilometer in Guatemala tegen tienerzwangerschappen

Actueel 53 keer gelezen

Zoetermeer – Rik de Haan uit Zoetermeer fietst van 29 januari tot 8 februari 2020 400 kilometer door Guatemala voor het goede doel Plan International Nederland. De deelnemers aan Cycle for Plan zamelen van tevoren € 4.000 in voor projecten van Plan tegen tienerzwangerschappen. De deelnemers zien met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken.

Ooit fietste ik van Nederland naar China. Waarom? Omdat ik heb kunnen en mogen dromen als kind. Later heb ik de kans gekregen om deze droom te verwezenlijken. Fietsen is voor mij vrijheid en door te fietsen gaan we samen op weg naar meer vrijheid en geborgenheid voor meisjes. De wereld is klein. Samen kunnen we er iets groots van maken. Laten we samen op reis gaan!

De opbrengst van Cycle for Plan Guatemala investeert Plan in projecten tegen tienerzwangerschappen. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen is moeder voor haar 20ste. Een zwangerschap heeft een enorme impact op het leven van jonge meisjes. Zwangerschap en bevalling op een te jonge leeftijd brengen enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan en weinig kans maken om uit de spiraal van armoede te komen. Plan strijdt tegen tienerzwangerschappen door meer perspectief te bieden op het gebied van onderwijs en werk. Ook zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.

Cycle for Plan

Cycle for Plan is een gesponsorde fietstocht georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland. Er zijn diverse edities naar Malawi, Vietnam en Guatemala. Elke tocht is een uitdagende fietstocht door een uniek gebied. Om deel te nemen halen alle deelnemers sponsorgeld op. Onderweg bezoekt de groep deelnemers een aantal projecten van Plan.

De Guatemala editie van Cycle for Plan start vanaf de hoofdstad Guatemala-Stad. Onderweg bezoekt de groep fietsers onder andere projecten tegen tienerzwangerschappen.

Rik de Haan kan worden gesteund via het crowdfundingsplatform: https://guatemala.cycleforplan.nl/actie/rik-de-haan

Plan International Nederland

Plan International Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 54 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.planinternational.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38