Afbeelding

Summerschool digitale veiligheid op Dutch Innovation Factory

Actueel 61 keer gelezen

International Cyber Security Summer School

Kennisuitwisseling over digitale veiligheid

op de Dutch Innovation Factory

Zoetermeer, 30 augustus 2019 - Een groep van 60 deelnemers van de International Cyber Security Summer School (ICSSS) uit diverse landen is vandaag verwelkomd door wethouder Iedema (Onderwijs en Economie) in de Dutch Innovation Factory.

Wethouder Iedema: “Cybercriminaliteit heeft grote impact op de samenleving. Om dit tegen te gaan is goed onderwijs en onderzoek onmisbaar. De Summer School is een goed initiatief om kennis over te dragen en toekomstige digitale veiligheidsexperts en leiders te informeren, inspireren en motiveren.”

De cursisten zijn tijdens de Summer School uitgedaagd om aan actuele veiligheidsvraagstukken te werken. De Dutch Innovation Factory vormde het decor van de slotdag waar specialisten, het onderwijs en bedrijfsleven waren samengekomen voor de eindpresentaties over innovatieve veiligheidsoplossingen.

De vijfde editie van de Summer School is georganiseerd door The Hague Security Delta & The Hague Center for Strategic Studies. Samen met partners NATO Communications & Information Agency, Europol, EY, Universiteit Leiden en het Dutch Innovation Park bieden zij een stevig programma van één week op het vlak van Cyber Security. 60 getalenteerde studenten en young professionals uit 22 landen zijn hiervoor geselecteerd en hebben de afgelopen week kennis en ervaring opgedaan over recente ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid. Daarnaast hebben zij experts en professionals ontmoet van de meest belangrijke organisaties op het gebied van digitale veiligheid en hebben zij gewerkt aan het oplossen van security uitdagingen.

Cyber Security is één van de centrale thema’s van het Dutch Innovation Park. De gemeente Zoetermeer ondersteunt sinds 2017 het Cyber Security MKB lectoraat van de Haagse Hogeschool.

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory is gevestigd op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Dutch Innovation Park is dé hotspot in de regio voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 700 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10