Wim Kokx geeft de voorzittershamer van de Oranjestichting Zoetermeer dit jaar door aan Marijke du Burck. Ze ontmoetten elkaar daags voor Koningsdag op dé 'Samen Zoetermeer' Sofa aan de Dobbeplas. Foto: SL
Wim Kokx geeft de voorzittershamer van de Oranjestichting Zoetermeer dit jaar door aan Marijke du Burck. Ze ontmoetten elkaar daags voor Koningsdag op dé 'Samen Zoetermeer' Sofa aan de Dobbeplas. Foto: SL

Zeppen over aangepaste Koningsdag met Wim & Marijke

Actueel 85 keer gelezen

Dat kan en mag iedereen op Koningsdag: de vlag en de wimpel laten wapperen uit een gevoel van saamhorigheid. Wil je meer weten over vlaggen en de Zoetermeerse Oranjestichting? Surf dan snel naar: www.zo-oranje.nl . Tot ziens en zorg goed voor elkaar.

De vlag mag uit!

Simone Langeveld

Ook zonder Koningsdag veel saamhorigheid in Zoetermeer

Marijke du Burck is sinds 2015 een zeer betrokken en enthousiast bestuurslid van de Zoetermeerse Oranjestichting en Wim Kokx was in 2009 een van de oprichters. Wim geeft de voorzittershamer over in een bijzonder jaar. Want door de coronacrisis zijn er in 2020 geen feestelijke activiteiten op Koningsdag. Wél een interview op de meest geschikte mozaïekbank in Zoetermeer met de mensen die dé Zoetermeerse Koningsdag op de kaart hebben gezet.

Zoetermeer - Ze keken er zo naar uit en de contouren van een feestelijke Koningsdag stond op het programma maar het virus dat iedereen in de greep houdt, zette ook een streep door Koningsdag. Maar Koningsdag of niet, de nieuwe voorzitter, Marijke Du Burck blijft het oranjegevoel uitdragen. “Ik zou het fantastisch vinden wanneer op deze uitzonderlijke Koningsdag iedereen iets oranje’s zou dragen”, zegt ze enthousiast. “En ik hoop dat iedereen de vlag en de wimpel laat wapperen uit een gevoel van saamhorigheid.” Natuurlijk het is een schrale troost maar toch iets om samen te doen.

Wim Kokx richtte in 2009 samen met Eric van Dijk én Ron Verhaak de Zoetermeerse Oranjestichting op. “Er was helemaal niets, behalve de vrijmarkt op het Marktplein die door de gemeente werd georganiseerd.” Marijke du Burck: “Dat is nu de grote verdienste van Wim al deed hij het niet alleen. Hij is vanaf het eerste uur de voorzitter en de gedreven, diplomatieke en analytische spil. Ik heb hem leren kennen als denker én doener!” Wim: “Voor mij is de rode draad ‘mensen verbinden’. Je probeert mensen bij elkaar te krijgen zo dat de je de zorgen van de een met de ambitie van de ander kunt verenigen. Het is ook gelukt om veel Zoetermeerders ‘thuis’ te houden met Koningsdag omdat er nu in Zoetermeer veel georganiseerd wordt én het hier gezellig druk is.” Wim heeft zich dit jaar teruggetrokken uit het bestuur. De nieuwe voorzitster is Marijke du Burck. Wim: “Marijke is zo ongelooflijk enthousiast en een sterke communicatieve verbindster. In de loop van de tijd is het gebied waar de activiteiten op Koningsdag worden georganiseerd uitgebreid. Als iemand het ‘oranje-gevoel’ uit kan dragen dan is het Marijke! Du Burck: Haar kracht is onbetwist haar communicatieve gedrevenheid. Wim: “Nog één ding: we zijn het Streekblad zeer dankbaar voor de geweldige promotie en de uitneembare pagina’s in de krant de afgelopen jaren!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 23 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 23 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 23 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot gisteren
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24