Alex, Iske en Elise
Alex, Iske en Elise Foto: Kai Sei

Succes voor Kai Sei para-karateka Iske en Elise

Actueel 63 keer gelezen

ZOETERMEER/LUND - Karateka Iske Hagedorn en Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei No Limits namen afgelopen zondag, 27 oktober jl., deel aan de 3rd Swedish Open Inclusive Karate Cup te Lund/Zweden. Met circa 40 deelnemers uit 6 landen (Zweden, Roemenië, Hongarije, Frankrijk, België en Nederland) en met 62 categorieën werd het een lange, spannende en uitdagende dag. Met een goed gelopen kata chinto behaalde Elise een prachtige vierde plaats in de categorie intellectual impairment 75-50 IQ op het onderdeel kata individueel in een poule met tien andere karateka. Later in de middag nam Elise, samen met Alex, deel in de categorie kata pairs. In deze, voor hen, nieuwe categorie pakten ze met een mooi synchroon gelopen kata chinto een prachtige vierde plaats! Iske, die in de categorie wheelchairs uitkwam op vier onderdelen, won op het onderdeel kata individueel met een strakke pinan sandan goud! Op de overige onderdelen kata pairs, kumite pairs en kumite pairs open eindigde zij, samen met Alex, op een mooie vierde plaats. In Nederland zijn er nog geen toernooien voor karateka met een beperking en staat het para-karate in de kinderschoenen. Budoschool Kai Sei is zich met ouders, trainers/coaches en deelnemers sterk aan het maken om het para-karate in Zoetermeer, maar ook in Nederland (als commissielid para-karate bij de Karate-do Bond Nederland), op de kaart te zetten. Het opdoen van kennis door het volgen van trainingen, het deelnemen aan para-karate toernooien in het buitenland om zo ervaring op te doen, zijn enkele te volgen stappen. Deelname aan dit toernooi heeft weer veel aan inzicht opgeleverd! Kai Sei kan terugkijken op een goed verlopen toernooi, er is weer geleerd en genoten en een indrukwekkende ervaring rijker. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.