Kinderen van eeb BSO aan de bak voor SOS Kinderdorpen
Kinderen van eeb BSO aan de bak voor SOS Kinderdorpen

BSO’s kunnen weer aan de bak voor de Aan de Bakdag

Actueel 65 keer gelezen

Donderdag 24 oktober 2019 is het weer tijd voor de landelijke Aan de Bakdag. De dag waarop zoveel mogelijk kinderen van zoveel mogelijk Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland cupcakes gaan bakken, versieren en verkopen voor SOS Kinderdorpen. Met de verkoopopbrengst helpen zij kwetsbare kinderen in Kenia aan een veilig en liefdevol thuis.

Zoveel mogelijk BSO’s aan de bak

Iedere deelnemende BSO ontvangt gratis een Dr. Oetker bakpakket bestaande uit bakmixen, cupcakevormpjes, fondants, versiersels en nog veel meer. Vorig jaar bakten maar liefst 14.000 kinderen van ruim 700 BSO’s voor kinderen in Kenia. Doel is om dit aantal dit jaar weer te verhogen. Het is de vierde keer dat SOS Kinderdorpen in samenwerking met Dr. Oetker de Aan de Bakdag organiseert. Ieder jaar doen steeds meer BSO’s mee. Veel van de deelnemende BSO’s doen zelfs voor een tweede of derde keer mee en zelfs met meerdere locaties.

Inschrijven nog mogelijk
Om het aantal deelnemende BSO’s van vorig jaar te overtreffen via deze weg de oproep aan alle BSO’s, die nog niet hebben ingeschreven, om dit zo snel mogelijk nog te doen via de website www.aandebakdag.nl. Hier zijn ook een kleurplaat, leuke slingers, accessoires voor een donatieboxje en meer te vinden.

Hartverwarmend enthousiasme

Elke BSO geeft een eigen invulling aan deze vierde landelijke editie van Aan de Bakdag. ‘Sommige BSO’s richten een prachtige verkoopkraam in op hun locatie, andere verkopen hun zelfgebakken cupcakes aan de deur’, aldus Arian Buurman, directeur SOS Kinderdorpen. ‘In alle gevallen is de inzet en het enthousiasme hartverwarmend.’

Kim-Lian over Kenia

Met de opbrengst van de Aan de Bakdag, helpen de BSO’s kwetsbare kinderen in Meru, Kenia. SOS Kinderdorpen ambassadeur Kim-Lian van der Meij heeft met eigen ogen gezien wat de resultaten zijn van het werk van SOS Kinderdorpen. Zij stimuleert de deelnemende kinderen dan ook om extra hun best te doen voor hun leeftijdgenootjes in Kenia en zal 24 oktober, samen met kinderen van een Amsterdamse BSO, cupcakes bakken en versieren. “Ik vind dit een geweldige actie. Met de opbrengst van de verkochte cupcakes kan SOS Kinderdorpen nóg meer kinderen, die er alleen voor staan, opvangen in het SOS kinderdorp, waar zij onder de liefdevolle vleugels van de SOS moeders zorgeloos kunnen opgroeien en weer kind kunnen zijn.”

Familie aan de basis van samenwerking
Dr. Oetker en SOS Kinderdorpen werken samen vanuit de overtuiging: familie is het mooiste recept. Arian Buurman: ‘SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. Wij geloven dat een liefdevolle familie de basis is voor de ontwikkeling van elk kind. De samenwerking met familiebedrijf Dr. Oetker sluit mooi aan bij onze visie. Bij Dr. Oetker zitten familiewaarden in het DNA van de organisatie, want uiteindelijk blijft familie het mooiste recept. Eerder steunde zij onder meer de bouw van een nieuw kinderdorp in Ivoorkust.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 19 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 19 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59