Alexander Warenberg speelt op de cello van Jean-Baptiste Vuillaume (bouwjaar 1845). Foto PR
Alexander Warenberg speelt op de cello van Jean-Baptiste Vuillaume (bouwjaar 1845). Foto PR

Zoetermeers muziektalent even terug voor concert Rokkeveen

Actueel 97 keer gelezen

Kees van Rongen

Muziektalent Alexander Warenberg is even terug in Zoetermeer. Hij studeert in Duitsland, speelt in december in Sint Petersburg. Samen met pianist Nikola Meeuwsen brengt hij hetzelfde programma: werken van Beethoven, Brahms, Debussy en Sjostakovitsj woensdag 6 november in Centrum De Regenboog aan de Nathaliegang 263 in Zoetermeer.

Zoetermeer - “Ik ben in Zoetermeer opgegroeid,” vertelt de 21-jarige Alexander Warenberg. “Vanaf mijn vijfde speel ik cello. Met mijn vader ging ik van jongs af aan mee naar concerten. Hij speelt viool, maar mijn oom cello. Het moest cello worden, vond ik.”

Van zijn achtste tot zijn achttiende kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds oktober 2016 studeert hij bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said-Akademie in Berlijn. Hij won drie jaar geleden zowel de eerste prijs als de Publieksprijs van het Nationaal Cello Concours in Amsterdam. Hij was eersteprijswinnaar van het Prinses Christina Concours en won het internationale celloconcours Antonio Janigro in Kroatië. Hij trad als solist met orkesten op in binnen- en buitenland en was geregeld te zien op tv. Inmiddels speelt hij twee jaar op de cello van Jean-Baptiste Vuillaume, bouwjaar 1845. “Deze cello heb ik in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hoewel ik nu studeer in Duitsland, ben ik in Zoetermeer op school geweest. Basisschool ‘t Schrijverke en het Erasmus College. Ik heb daar een hele leuke tijd beleefd. Ik kom nog wel geregeld thuis in Zoetermeer. Heel graag zelfs. Dan wordt er altijd lekker gekookt, kan ik goed studeren en even uitrusten. Studeren heb ik nooit met tegenzin gedaan. Het hoefde ook niet van mijn ouders, ik wilde zelf altijd heel graag. Op de Berlijnse academie krijg ik ook les in filosofie en literatuur. Op een goede studiedag studeer ik zo’n zes uur, dan heb ik ook nog tijd om te tennissen en te koken. Ik vind het belangrijk alles met plezier te doen.”

Het jonge muziektalent speelt in Centrum De Regenboog samen met Nikola Meeuwsen, een pianotalent van 17 jaar. Ook hij won al diverse prijzen, geeft concerten in binnen- en buitenland, studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en krijgt les van Enrico Pace op de piano-academie in Imola.

Stichting Regenboogmuziek organiseert al 12 jaar concerten in Regenboogcentrum, Nathaliegang 263, Rokkeveen. Nu het duo Alexander Warenberg en Nicola Meeuwsen woensdag 6 november, aanvang 20.15 uur. Toegang €15,00, tot 25 jaar €5,00. Zoetermeerpas gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22