KT Tunstall laat zich voor nieuwe muziek graag inspireren door haar gevoel en schrijft het beste onder druk.
KT Tunstall laat zich voor nieuwe muziek graag inspireren door haar gevoel en schrijft het beste onder druk.

KT Tunstall is terug met nieuwe inspirerende nummers

Actueel 131 keer gelezen

Robbert Roos

Schotse singer-songwriter KT Tunstall kreeg internationaal succes in 2005 met onder andere het catchy ‘Suddenly I See’ en ‘Black Horse and the Cherry Tree’. Na het succes van het in 2016 uitgebrachte ‘KIN’, is het recent verschenen album ‘WAX’ het tweede deel van een trilogie die thema’s verkent als geest, lichaam en brein. Op zaterdag 16 november staat ze in het voorprogramma van Roachford bij Cultuurpodium Boerderij.

Zoetermeer - Tunstall is terug met nieuwe nummers, waarbij ze dezelfde energie en krachtige stem heeft als op haar megahits van vroeger. De combinatie met Roachford is niet geheel toevallig. “Roachford en ik kwamen elkaar deze zomer tegen tijdens het ‘Isle of Wright Festival’, een groot muziekfestival in Groot Britanië. Ik ben altijd een groot fan van zijn muziek geweest. We hadden een leuke tijd samen en hij vroeg me; waarom doe je niet mee in mijn show? Daar kon ik geen nee tegen zeggen natuurlijk. Toen we samen een nummer zongen klonk dat zo goed dat het net leek alsof we al jaren samen muziek maakten. We hadden zo’n bijzondere chemie samen.” Ook het publiek was razend enthousiast. “Dus besloten we meer samen te gaan doen. Ik ben zo blij dat dat Nederland geworden is. Het voelt heel organisch en origineel. We hebben beiden een grote liefde voor ‘oldschool’ muziek.” Het schrijven en maken van muziek heeft iets magisch in zich. Waar KT vroeger al haar tijd het liefste doorbracht met het opvoeren van liveoptredens besteed ze tegenwoordig graag wat meer tijd aan het schrijven en componeren en geniet intens van het creatieve proces zelf. Daarbij schrijft ze graag op plaatsen die haar inspireren. “Voor het album ‘KIN’ ging ik naar de prachtige plaats Taos in New Mexico. Daar zonderde ik me af van de rest van de wereld. Gewoon om aan het eind van een muzikale dag wat hout te hakken en een vuurtje te maken. Genieten van oorspronkelijke bewoners die op een speciale manier dansen om het nieuwe jaar te verwelkomen. Erg avontuurlijk en inspirerend. Het is mijn passie om te reizen en me te laten inspireren.” Wensen blijven er altijd. “Ik zou op muzikaal gebied graag samenwerken met mensen als Jack White van White Stripes, of Chrissie Hynde van The Pretenders. Mensen die ik erg bewonder en die op hun manier muzikale grenzen verkennen. Maar eerst wil ik de mensen in Zoetermeer een fantastische avond geven.”

Kaarten:
KT Tunstall en Roachford staan op zaterdag 16 nov in de CreativeColors Zaal bij Cultuurpodium Boerderij. Zaal open: 19:30 Aanvang: 20:30 Voorverkoop: 27,50 (incl. servicekosten) Dagkassa: 28,- 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1