Links voor het E-lab in het Stadhuis-Forum, Heleen Janse van de bliblitoheek en rechts Marjonne Kube van Museum De Voorde. Met de Thrillercity-flyer met alle activiteiten. Foto: Simone Langeveld
Links voor het E-lab in het Stadhuis-Forum, Heleen Janse van de bliblitoheek en rechts Marjonne Kube van Museum De Voorde. Met de Thrillercity-flyer met alle activiteiten. Foto: Simone Langeveld

Griezelige workshops en een Spooky Museumtour

Actueel 109 keer gelezen

Simone Langeveld

In de inmiddels 10-jarige Thrillercity Zoetermeer wordt op een griezelig leuke manier samengewerkt. Zo is er op vrijdagavond 1 november de Museum Spooky Tour naar en door het -dan donkere- Museum De Voorde én zijn er diezelfde avond in het Stadhuis-Forum gezellig griezelige workshops. De bibliotheek houdt in hetzelfde Stadhuis-Forum op zondagmiddag 3 november de laatste Boek&Meer van dit seizoen met als gast multi-talent Marian Mudder.

Zoetermeer - Marjonne Kube van Museum De Voorde: “Echt een heel leuke samenwerking tussen de bibliotheek en het vernieuwde Museum De Voorde. We hebben ons laten inspireren door de bekende film: Night at the museum, met Ben Stiller in de hoofdrol waarin een collectie ‘s nachts tot leven komt.” Heleen Janse, bibliotheek: “Het is een mooi gegeven dat je nu het Stadhuis-Forum én het museum in kunt buiten de gewone openingstijden. De avond duurt namelijk van 19.00 uur tot 21.00 uur. Normaal zijn we om 20.00 uur gesloten.” Marjonne: “Het museum is normaal gesproken om 17.00 uur al dicht. Op deze avond kun je de laatste museumtour starten om 20.30 uur. De Thriller kids kaartjes: een combinatieticket, koop je van tevoren via de bibliotheek. Met het ticket kun je in het Stadhuis-Forum allerlei workshops doen en je kunt van hieruit ook de museumtour starten. Het is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In kleine groepjes met begeleiders (ouders en begeleiders zijn gratis) worden de ‘durfals’ het museum ingelaten. Hier hebben zich museummonsters verstopt. Deze ga je zoeken en heb je er een gevonden dan krijg je een opdracht. Heb je alle griezels gevonden en opdrachten gedaan dan is er een griezelig leuke beloning aan het einde van de museumtour.” Heleen: “Ondertussen zijn er in het Stadhuis-Forum verschillende workshops. Het maken van een griezelig masker van bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje of Dummie de Mummie in het E-lab, je kunt een spannende stopmotion met horrorgeluiden of jezelf bewerken in een horrorfilm met behulp van een greenscreen (Zit je opeens in de Griezelbus!), je kunt je laten schminken en er lopen deze avond griezelige boekfiguren rond. Én, op zondagmiddag 3 november zijn we trots dat presentator Laurens de Groot tijdens de talkshow Boek&Meer Marian Mudder zal interviewen. Zij acteerde als Vera Prins in de tv-serie Baantjer en schreef onder andere de thriller ‘Opium’ en is personal coach.”

In en vanuit het Stadhuis-Forum de Spooky Museum Tour en workshops op vrijdagavond 1november (van 19-21 uur) én op zondagmiddag 3-11 (15 uur) de Talkshow Boek&Meer. Thriller kids kaarten zijn alleen van tevoren te koop via www.biblitheek-zoetermeer.nl .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 15 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 15 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 15 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 16 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24