Afbeelding

Rommel veranderen in kunst tijdens Wondere Wereld Duurzaamheidsdag

Actueel 62 keer gelezen

Zoetermeer - Van rommel kunst maken, met dit soort activiteiten gingen kinderen in Zoetermeer aan de slag op 22 oktober. Tijdens de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag van Kern Kinderopvang.

“Voor volwassenen lijkt de stap naar duurzaamheid een grote, omdat we zoveel moeten veranderen”, zegt Hinke Cooiman activiteitencoördinator van de SWKGroep, waar Kern Kinderopvang onderdeel van is. “Maar kinderen kunnen we leren om hun leven duurzaam in te richten, zodat het vanzelfsprekend is voor hen. Vandaar dat we de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag organiseren. Een dag waarop we de kinderen spelenderwijs leren wat duurzaamheid is: een aarde die nog lang meegaat.”

Rommel in kunst veranderen

Spelenderwijs leren over duurzaamheid, hoe doe je dat? Bij Kern Kinderopvang deden ze dat door de kinderen spelletjes en opdrachten te laten doen die met duurzaamheid te maken hebben. Zo leerden de jongste kinderen dat zeeschildpadden last hebben van de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Enthousiast steunden zij vervolgens de campagne De Plastic Bende van het Wereld Natuur Fonds. De oudere kinderen maakten oude kleding weer hip en veranderden rommel in kunst. Zo kreeg moeder aarde hulp van kinderen.

Wondere wereld

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs. Daarom legt Kern Kinderopvang, vanuit de pedagogische visie, jaarlijks de focus op een thema. Dit jaar is dat de ‘Wondere Wereld’. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het themajaar.

Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38