Vlnr: Hoogheemraad Sjaak Langeslag, wethouder Jakobien Groeneveld en Georgette Leltz voorzitter NationaalPark Hollandse Duinen. Op de achtergrond links de heuvels van het Buytenpark. Foto: S.L.
Vlnr: Hoogheemraad Sjaak Langeslag, wethouder Jakobien Groeneveld en Georgette Leltz voorzitter NationaalPark Hollandse Duinen. Op de achtergrond links de heuvels van het Buytenpark. Foto: S.L.

Fietspad Meerpolder geopend door slimme samenwerking

Actueel 125 keer gelezen

Simone Langeveld

Het fietsen van een onafgebroken rondje rondom de Zoetermeerse Meerpolder is nu mogelijk. Nog steeds ga je even een stukje langs de Zoetermeerse plas maar daarna kun je al snel weer langs de dijk met de ringvaart van de Meerpolder. Dit is mooi & gezond nieuws voor iedereen die in Zoetermeer of haar directe omgeving woont.

Zoetermeer - Prachtig weer en veel mensen waren afgekomen op de maar liefst drie openingshandelingen op vrijdagmiddag 8 november. Projectleider vanuit de gemeente Zoetermeer Ingrid Hordijk wijst bij de aftrap naar de vijf vlaggen die wapperen als symbool voor het kernwoord uit dit project: “samenwerking”. De verschillende partners in deze: de gemeente Zoetermeer, Hoogheemraadschap van Rijnland, Dunea, Het Nationaal Park Hollandse Duinen en aannemer Verboom-Maasland. Vanuit twee subsidie-gevers, de MRDH de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Landschapstafel Duin Horst en Weide is het zo snel en compleet gereed komen van deze kilometer mooi gelegen en breed fietspad financieel mogelijk gemaakt. Dit fietspad is ook nog eens de 1e km van de zogenaamde Hollandse Banen, twee doorgaande fietsroutes. (’Zoetermeer naar zee’ en de ‘Vlietroute’). Deze Hollandse banen zijn ecolinten. Het maakte de samenwerking en de aankleding van het fietspad met insectenhotel en picknicktafel en het met bloemrijk kruidenmengsel ingezaaide bermen allemaal mogelijk.
Als eerste werd deze middag het fietspad geopend. Vervolgens werd een nieuw insectenhotel met infobord onthuld en daarna werd met hulp van schoolkinderen een stuk berm aan weerszijden van het brede fietspad ingezaaid.
Het pad gaat langs Buytenpark én Meerpolderdijk, een mooi stuk Zoetermeers buitengebied, waar nu nog volop werkzaamheden N3MP van het waterschap Rijnland plaatsvinden. Wethouder Jakobien Groeneveld is erg blij met de realisatie van dit fietspad. “Groen is geen bijzaak maar een hoofdzaak: het draagt bewezen toe aan gezondheid en geluk van mensen.” Hoogheemraad Sjaak Langeslag vertelt meer over de rol van het water in het gebied: “Als waterschap halen we graag een ‘paar ruggen uit hetzelfde varken’. De waterkering, de Meerpolderdijk was hier aan onderhoud toe. De samenwerking om aansluitend dit fietspad te maken was zo snel gemaakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10