Volgens RVOZ-voorzitter Benita van Wegen had het stadsbestuur daadkrachtiger op mogen treden.
Volgens RVOZ-voorzitter Benita van Wegen had het stadsbestuur daadkrachtiger op mogen treden. Foto: De Dierenboetiek

“Laat de ondernemers niet stikken”

Actueel 48 keer gelezen

Robbert Roos

Het corona-virus houdt ons land in zijn greep. De nieuwe maatregelen die zijn afgekondigd en het feit dat de meeste activiteiten tot 1 juni geannuleerd zijn komen bij ondernemend Zoetermeer keihard aan. Benita van Wegen, voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ, luidt dan ook de noodklok; “Ondernemers weten niet meer waar ze het moeten zoeken en dreigen om te vallen. Hou onze economie draaiende en koop je spullen alstublieft lokaal.”

Zoetermeer - De richtlijnen vanuit het RIVM zijn duidelijk. Toch valt het niet mee om alle regels in de praktijk na te leven. “Anderhalve meter afstand houden is een uitdaging als je klanten helpt en je winkel is niet al te breed.” Momenteel ziet Benita een toename van de verkoop van voer en kattenbakvulling. Toch zijn er ook mensen die gezellig komen ‘funshoppen’. “Daar begrijp ik dus helemaal niets van. Blijf thuis als je de deur niet uit hoeft”, roept zij iedereen dan ook op. Roerige tijden vragen om een krachtig stadsbestuur. “De informatievoorziening vanuit de gemeente kwam veel te laat op gang. Daar heeft wethouder Economie Jan Iedema echt steken laten vallen. Als RVOZ hebben wij vanaf dag één onze leden zoveel mogelijk van informatie voorzien over de actuele situatie en de genomen maatregelen. Daarin werken we samen met onze leden en Floravontuur Promotie Zoetermeer. Ook overleggen we met partners als VNO-NCO. Ik had graag gezien dat de wethouders economie en volksgezondheid hier het voortouw in hadden genomen.” Er is volgens Benita van Wegen nog teveel onduidelijk. “Ondernemers weten niet meer waar ze aan toe zijn. Koopavonden worden afgeschaft, winkels gaan open en dicht wanneer het uitkomt of laten gewoon iedereen binnen. Er heerst volstrekte willekeur. Dit kan zo echt niet langer.” Het zijn niet de enige zaken die spelen. “Veel ondernemers staat het water nu al tot aan de lippen. Waar kunnen ze terecht als ze in de financiële problemen komen en wie gaat ze daarbij helpen?” Voor het college heeft Benita dan ook een duidelijk advies: “Laat de ondernemers in Zoetermeer niet stikken.”

Ondernemersvereniging RVOZ is het ondernemersplatform van Zoetermeer. Met informatieve netwerkbijeenkomsten en gezellige activiteiten behartigt de RVOZ de belangen van alle aangesloten ondernemers. Op de website; www.rvoz.nl en social mediakanalen voorziet de RVOZ haar leden van de laatste informatie over de corona-crisis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10