portret
portret Foto: portret

Vrouwen

Actueel 80 keer gelezen

Vorige maand bereikte een landelijk bericht het nieuws. “Er zijn nog steeds te weinig vrouwen in topfuncties”. Het schoot door mijn hoofd afgelopen woensdag tijdens het wekelijkse persuurtje van de gemeente. Wellicht heeft u geen idee waar ik het nu over heb maar de gemeente houdt iedere week een persuurtje. Journalisten kunnen dan vragen stellen aan de burgemeester en wethouders. De journalisten die aanwezig zijn, zijn meestal hetzelfde behalve als er terrorismeverdachten worden opgepakt. Dan schuiven ineens ook Hart van Nederland, Omroep West en de Telegraaf aan. Maar meestal zijn het Streekblad, Zoetermeer Actief en vroeger ook het AD aanwezig. Nu is het AD al maanden vanwege drukte niet meer geweest. De samenstelling van het aanwezige college wisselt en is afhankelijk van de agenda van de collegeleden. Vaak is de burgemeester er en regelmatig één of twee wethouders.

Deze keer constateerden de aanwezigen dat we een ‘historisch’ moment in Zoetermeer hebben. Drie vrouwelijke wethouders: Ter Laak, Groeneveld van Van Driel. Twee vrouwelijke journalisten en een vrouwelijke perswoordvoerder. “Wie leidt hier de wereld”, plaatste Jakobien Groeneveld op Facebook. De wereld is misschien wat te veel gezegd maar toch ik denk dat het goed is zoveel vrouwelijke kracht aan tafel.

Ik hoor u denken: ‘nou dat zal wel een gezellig persuurtje zijn geweest?’ Uiteraard was het gezellig en haalde wethouder Van Driel nog een extra rondje lekkere koffie (die overigens door een mannelijke bode naar de vergaderzaal werd gebracht), maar het was zeker geen koffieleutpraatje. Armoede, schulden en de zoektocht naar een leverancier voor hulpmiddelen voor mensen met een beperking, waren de onderwerpen waar we het over hebben gehad. De menselijke maat dus. Over bouwen en parkeren hebben we het volgende keer wel weer want mannen praten natuurlijk graag over stenen en auto’s. Dus dat laten we graag aan ze over. Voorlopig was het even girlpower in het Stadhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38