Afbeelding

Prog Proms Cultuurpodium Boerderij; ‘New Meets Old’

Actueel 75 keer gelezen

Robbert Roos

De afgelopen jaren toerde Edward Reekers met Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock door het land. Inmiddels maakt Edward hier geen deel meer van uit. Samen met Arie Verstegen van cultuurpodium Boerderij formeerde hij een nieuwe band die onder de titel Prog Proms een eenmalig concert zal geven in de Boerderij met een aantal special guests.

Zoetermeer - We spreken Edward Reekers enkele weken voor het optreden. Hij heeft er merkbaar zin in. “We spelen met een nieuwe band. Dat maakt het best spannend”, vertelt hij lachend. “Gelukkig heeft iedereen echt iets met deze muziek. Dat moet ook wel, anders sta je al direct met 2-0 achter.” De band bestaat naast Edward uit Juan van Emmerloot, Mark Bogert, Lisette van den Berg, Jeffrey Revet en Charles Nagtzaam. Gastoptredens worden verzorgd door o.a. John Mitchell en Damion Wilson. “Het is voor mijn inmiddels een traditie geworden om het jaar af te sluiten bij Cultuurpodium Boerderij”, vertelt Edward. Dat was al zo met Kayak, en later met Symfo Classics. Ik was blij dat Arie Verstegen van de Boerderij mij belde en dat we samen deze show bedacht hebben.” Samen met Verstegen en zangeres Lisette van den Berg stelde Edward een setlist samen met bekende klassiekers, maar ook nieuw materiaal. “Zeg maar ‘New-meets-Old’”, grapt Reekers. “Er is zoveel mooie muziek gemaakt in de loop der jaren. Er komen verschillende stijlen aan bod. Zo genieten alle progliefhebbers.” Want muziek is niet alleen om naar te luisteren; je moet het ervaren. “Door muziek wordt je in gedachten weer teruggevoerd naar de tijd van toen. Die kun je bij wijze van spreken ineens weer proeven en voelen. Daar gaat het om” legt Edward Reekers uit. De muziek wordt door de artiesten zoveel mogelijk thuis gerepeteerd. Daarnaast komt de band twee tot drie keer bij elkaar om te repeteren. “Op de dag zelf doen we de doorloop met de gasten.” Een optreden in Cultuurpodium Boerderij is voor Reekers en zijn mensen een vorm van thuiskomen. “De zaal staat internationaal zeer hoog aangeschreven”, vertelt Reekers enthousiast. “Het is zo’n fantastische plek om te komen, en een topteam om mee samen te werken. Van de catering tot de crew en alle vrijwilligers. Het is alsof je je je oude vrienden weer tegenkomt.” Voorlopig is Prog Proms een eenmalig project. “Maar in de muziek weet je het nooit. We gaan er in elk geval samen een fantastische avond van maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09