Spits Rémon van Bochove is terug op het oude nest
Spits Rémon van Bochove is terug op het oude nest

‘We willen met DSO hogerop’

Actueel 149 keer gelezen

Nico Mos

Scoren is zijn handelsmerk

Hij verliet DSO, als eerste jaars senior, en streek vervolgens neer bij Haaglandia, Rijnsburgse Boys, Achilles’29, en Westlandia. Afgelopen zomer keerde spits, Rémon van Bochove (30), weer terug op het oude nest. Zijn handelsmerk is scoren. Hij was matchwinnaar in de kraker tegen UVS ( zaterdag 7 december, red.). Het Streekblad sprak met hem over zijn terugkeer bij DSO.

Zoetermeer - Er was nog best veel interesse van andere clubs. Ook kon ik bij Westlandia blijven. Ik wil wel nog blijven voetballen en de plannen van oude club DSO spraken mij aan. Eigenlijk had niemand verwacht dat ik deze stap zou zetten. Het was ook wel heel onverwachts”, antwoordt Rémon waarom hij is teruggekomen bij DSO. Rémon koos deze keer ook voor zijn maatschappelijke carrière. “Ik ben namelijk voor mijzelf begonnen, als personal trainer en die baan neemt ook veel tijd in beslag vandaar dat ik bewust een stapje terug heb gedaan. Maar ook met DSO hebben we de doelstelling uitgesproken hoger op te komen. Het is toch mijn oude club en het zou leuk zijn als hier je carrière mooi kunt afsluiten”. En over zijn vertrek destijds: “Als eerste jaars senior ben ik naar Haaglandia gegaan. Ik heb nooit echt in de senioren van DSO gespeeld, maar er wel heel mijn jeugdopleiding gevolgd. Ik heb bij Haaglandia drie jaar gevoetbald in het tweede team. Trainer Edwin Grünholz haalde mij naar het eerste en direct in dat jaar ben ik topscorer van de topklasse geworden”.

Heracles Almelo

Toen kwamen er interesses van grotere clubs, waaronder Rijnsburgse Boys. Naar die club ben ik dan ook naar toe gegaan. Bij Rijnsburg speelde ik niet in de spits, maar ben ik als linkerspits gebruikt. Hier zit nog wel een verhaal aan vast, want eigenlijk kon ik betaald voetbal gaan spelen bij Heracles Almelo. Ik had al wel getekend bij Rijnsburgse Boys, maar die club wilde een transferbedrag hebben en dat was voor Heracles weer net iets te veel. Ik heb daar al wel stage gelopen en ook drie (proef) wedstrijden gespeeld en in elke wedstrijd driemaal gescoord. Wel jammer, want voor mij was het de kans hogerop te komen”, aldus Rémon.

Ik had een prima klik met trainer Edwin Grünholz. Naast een hele goede trainer ook een goed mens. Spelers moeten altijd even wennen wat zijn visie is, maar hij kon mij echt raken en maakte van mij een betere voetballer. Jammer dat ik geen kans krijg in het betaalde voetbal”, aldus Rémon van Bochove, die naast Heracles en FC Emmen ook nog door FC Utrecht is gepolst. ADO Den Haag heeft nooit geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 9 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 12 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16