Afbeelding

Onrust over parkeertarieven

Actueel 63 keer gelezen

Geen juiste info op borden

In het centrumgebied zijn per 1 januari de parkeertarieven verhoogd ook zijn de betaald parkeertijden verruimd. Inwoners werden door de aanpassing overvallen omdat de communicatie hierover niet op gang kwam.

Zoetermeer - De politieke partijen VVD en PVV hebben vragen gesteld over de gang van zaken. Veel inwoners reageerden ongerust. Zij kregen een waarschuwing terwijl de nieuwe tarieven niet op de betaalautomaten en op de borden was vermeld.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat januari een overgangsmaand is. Handhavers hebben geen boetes uitgedeeld, wel waarschuwingen. In het centrumgebied is het uurtarief verhoogd van € 1,50 naar € 2,40 en het dagtarief van € 7,00 naar € 11,10. De parkeertijden zijn verruimd naar 09.00 – 23.00 uur (ma t/m za). De parkeertijd op zondag is niet gewijzigd (12.00 – 17.00 uur). Bij de betaald parkeerplaatsen rondom de Dorpsstraat en op het parkeerterrein van de AH op de Parkdreef zijn alleen de parkeertarieven verhoogd. De parkeergarages blijven de eerste twee uur gratis.

“We zijn lang bezig geweest met het technische proces waardoor de communicatie was vertraagd. Inwoners van het centrum zijn nu geïnformeerd per brief. Er is een artikel in Stadsnieuws in het Streekblad en op de website geplaatst en er waren in het centrum borden met ‘’betaald parkeren gebied betreden’’. Er zijn ook extra borden geplaatst met gewijzigde parkeertijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09