Monique:
Monique: "Als je boven staat en het landschap ziet, dan is het echt geweldig."

Monique bereikt top Kilimanjaro voor Warchild

Actueel 55 keer gelezen

Renate Mamber

De Zoetermeerse Monique Baan wilde al lang voor Warchild de Kilimanjaro beklimmen. De combinatie sportieve uitdaging voor een goed doel trok haar enorm. In januari ging ze en intussen is ze al weer drie weken terug: een geweldige ervaring rijker én ze zamelde bijna vierduizend euro in voor haar favoriete goede doel.

Zoetermeer - De Kilimanjaro is met zijn bijna zes kilometer de hoogste berg van Afrika. Aan de voet is de temperatuur tropisch en aan de top kan het makkelijk zo’n twintig graden vriezen. Het bijzondere is dat je de berg lopend op kan, zonder echt te hoeven bergklimmen. Toch liggen er genoeg gevaren op de loer, zoals vermoeidheid, kou en hoogteziekte.

Voetje voor voetje

“Ik heb het gehaald tot aan de top”, vertelt Monique. “Gelukkig heb ik geen last van hoogteziekte gehad. De eerste vijf dagen was het goed te doen en heb ik om me heen kunnen kijken en kunnen genieten. De laatste dag omhoog was wel heel zwaar. Zo hoog is er weinig zuurstof in de lucht. Het vroor min twaalf graden. Je loopt dan nog maar voetje voor voetje. Dat is het enige waar je mee bezig bent: je ene voet voor de andere blijven zetten.”

Monique maakte deel uit van een team van 25 wandelaars die voor Warchild de berg beklom. De eerste paar dagen vielen vier mensen af. Net voor de top, met nog maar tweehonderd meter te gaan, vielen nog eens twee mensen af. “Elke dag werd het zuurstofgehalte in ons bloed gemeten, als het te weinig was dan moest je stoppen, want het is dan te gevaarlijk om door te gaan”, vertelt Monique. “Over die laatste tweehonderd meter hebben we ontzettend lang gedaan. Maar als je dan boven staat en het landschap ziet, dan is het echt geweldig.”

7000 keer geliked

Terug in Nederland, krijgt Monique veel berichtjes van familie, vrienden en collega’s die het leuk vinden dat ze dit heeft gedaan. Monique: “Een bericht over mijn reis op LinkedIn is geloof ik wel zevenduizend keer geliked.” Ze is erg blij dat ze op deze manier geld heeft kunnen inzamelen voor Warchild en zoveel aandacht op de organisatie heeft kunnen vestigen. “Ik ben al lang lid van Warchild en vind het een ontzettend mooi doel. Warchild kan kinderen na een oorlog weer vertrouwen in de toekomst geven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59