Afbeelding

Lions bakken pannenkoeken

Actueel 77 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen weekend hebben 12 leden van Lionsclub Zoetermeer bijna 200 (spek)pannenkoeken gebakken. Ze hebben dit gedaan voor ruim 60 mensen, die wel een opkikker kunnen gebruiken, namelijk de bewoners en hun begeleiders van drie gezinsvervangende tehuizen. “Uit eigen ervaring kunnen we erover meepraten, dat juist voor deze mensen deze hele periode verwarrend en ontwrichtend is. Zelf hebben we een zoon met een verstandelijke beperking en zijn hele leven ziet er ineens anders uit. Geen school, geen buitenschoolse opvang, geen muziekclub, geen bijbelclub en geen logeerboerderij”, vertelt Marcel Mars.

Daarom besloten we als LionsClub Zoetermeer om iets te doen voor de gezinsvervangende tehuizen, waar we als LionsClub jaarlijks als sinterklaas komen. Toen we ze vroegen of ze het leuk zouden vinden, als we pannenkoeken voor ze zouden bakken, werd er zeer enthousiast gereageerd: “Wat een leuk idee en uiteraard zijn de bewoners hier heel blij mee!”, lieten de begeleiders enthousiast weten. Dus gingen de heren bakken. “En de blije gezichten van de bewoners van de gezinsvervangende tehuizen onderstreepte dit alleen maar. Het is fijn om in deze tijd iets positiefs te kunnen doen voor mensen die het moeilijk hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 19 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer gisteren
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43