De Zoetermeerse Jessica Vink is geboortefotografe. Ze kreeg onlangs internationale erkenning en won een wereldse fotoprijs. Een bijzondere en knappe prestatie. Foto: VI-Photography
De Zoetermeerse Jessica Vink is geboortefotografe. Ze kreeg onlangs internationale erkenning en won een wereldse fotoprijs. Een bijzondere en knappe prestatie. Foto: VI-Photography

Internationale prijs voor Zoetermeerse geboortefotografe

Actueel 56 keer gelezen

De Zoetermeerse Jessica Vink is op de 1e plaats moeder. Sinds de geboorte van haar eigen zoon elf jaar geleden heeft ze zich toegelegd op fotografie. Ze maakte zowel bruidsreportages als foto’s bij geboortes. De laatste laatste twee jaar doet Jessica alleen nog maar geboortes. Bijzonder is dat zij dit jaar een Internationale prijs heeft gewonnen met een foto - vol van puurheid - van een thuisbevalling.

Zoetermeer - De fotowedstrijd waar zij ook vorig jaar foto’s voor instuurde wordt georganiseerd door de International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP). Een keer per jaar kunnen geboortefotografen werk insturen. Dit gebeurt vanuit de hele wereld. En er worden dan ook honderden foto’s ingestuurd en beoordeeld.
De foto, zichtbaar op de PC van Jessica Vink, op bovenstaande foto, won in twee categorieën. Ze kreeg de jury-prijs én de prijs van de stemmende leden. Heel bijzonder. De foto heeft wereldwijd de pers al gehaald. In Brazilië, Italië, Oostenrijk, Noorwegen en ook National Geographic heeft deze al opgepakt.
Vink: “Ik wist dat deze foto bijzonder was, maar het duurde wel even voordat de moeder toestemming gaf om deze in te sturen.” Ze is super blij en ook best een beetje trots op haar werk. “Je moet altijd klaar staan! Net als een verloskundige. Baby’s komen wanneer het hun tijd is. Maar het is prachtig werk!” Dat Jessica, die jaren werkzaam was in de modebranche, is gaan fotograferen heeft alles te maken met het zelf moeder worden. Jessica: “Ik wist het al heel jong, ik wilde natuurlijk best een vak leren maar bovenaan stond: moeder worden.” Na het ErasmusCollege volgde ze een mode-opleiding en was jaren werkzaam voor CoolCat. Toen ze moeder werd was de bevalling heel zwaar voor moeder en kind. Zelf kan ze zich er weinig van herinneren en vond het heel erg dat er achteraf helemaal geen foto’s gemaakt zijn van voor, tijdens en vlak na bevalling. “Je wordt dan zo overvallen doordat het spannend is om je eerste kindje te krijgen.” De complicaties bij de bevalling en een zware bekkeninstabiliteit zorgden ervoor dat het voor haar bij maar een kindje kon blijven en dat ze haar werk voor de modewinkel niet kon blijven doen. “Toen ben ik zélf gaan fotograferen! Én, ik richtte ook de Stichting Early Birds op samen met twee collega-fotografen. Daar is de zanger en acteur René van Kooten onlangs ambassadeur van geworden.”

“Het verhaal van een bevalling, dat leg ik vast.”

Simone Langeveld

Het verhaal van de foto

Jessica geeft graag iedereen die moeder wordt een gouden tip: zorg dat je zelf je handen vrij hebt en dat iemand anders voor jou foto’s maakt!
Benieuwd naar het verhaal achter de prijswinnende foto? https://www.vi-photography.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10