JJ Music House was de winnaar van vorig jaar. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
JJ Music House was de winnaar van vorig jaar. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag Foto: Ardito

Wie verdient in 2020 de Kunst & Cultuurprijs

Actueel 151 keer gelezen

Zoetermeer - Dit jaar kan je weer de meest kunstzinnige of culturele uiting van het afgelopen jaar aandragen. Nieuw in 2020 is dat er maar liefst twee prijzen te verdelen zijn: de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs. De prijzen zijn bedoeld om personen of organisaties werkzaam op het gebied van kunst en cultuur te waarderen voor hun prestaties in het afgelopen jaar. De prijzen staan voor het belang van de creatieve sector in en voor de Zoetermeerse samenleving. Wie vind jij dat deze mooie prijs verdiend? Draag deze persoon dan nu aan!

Kunst- & Cultuurprijs

De Publieksprijs Kunst & Cultuur krijgt een nieuwe naam: de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer. Inwoners van de stad Zoetermeer kunnen mensen of groepen nomineren die zich het afgelopen jaar verrassend of vernieuwend opzicht hebben onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Ken jij iemand die deze prijs moet winnen? Bijvoorbeeld een onderscheidende kunstenaar, een bijzonder project wat verrassend uit de hoek kwam of een festival wat door een enorm aanpassingsvermogen toch kon doorgaan. Zo ja? Stuur dan een mailtje naar info@promotiezoetermeer.nl en laat weten waarom deze persoon, vereniging of organisatie deze prijs heeft verdiend. Een vakkundige jury zal vervolgens bekijken welke van deze initiatieven of personen recht heeft op deze prijs.

 Aanmoedigingsprijs

Als extra prijs wordt dit jaar ook de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche van Zoetermeer. Dit kan ook een persoon of groep zijn die zich het afgelopen jaar enorm heeft ingezet op een bijzondere wijze. Ook deze zal aangedragen worden door inwoners uit Zoetermeer en uiteindelijk gekozen worden door een deskundige jury. Heb jij iemand in je hoofd die deze Aanmoedigingsprijs echt moet winnen? Stuur dan een mailtje naar info@promotiezoetermeer.nl en laat weten waarom deze persoon of groep zo bijzonder is.

Uitreiking

Op dinsdag 15 december zullen de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs uitgereikt worden in het Stadstheater. Tijdens de uitreiking vindt een presentatie plaats van de genomineerden, met aansluitend de spannende uitreiking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38