JJ Music House was de winnaar van vorig jaar. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag
JJ Music House was de winnaar van vorig jaar. Foto: Ardito/Jan-Evert Zondag Foto: Ardito

Wie verdient in 2020 de Kunst & Cultuurprijs

Actueel 150 keer gelezen

Zoetermeer - Dit jaar kan je weer de meest kunstzinnige of culturele uiting van het afgelopen jaar aandragen. Nieuw in 2020 is dat er maar liefst twee prijzen te verdelen zijn: de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs. De prijzen zijn bedoeld om personen of organisaties werkzaam op het gebied van kunst en cultuur te waarderen voor hun prestaties in het afgelopen jaar. De prijzen staan voor het belang van de creatieve sector in en voor de Zoetermeerse samenleving. Wie vind jij dat deze mooie prijs verdiend? Draag deze persoon dan nu aan!

Kunst- & Cultuurprijs

De Publieksprijs Kunst & Cultuur krijgt een nieuwe naam: de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer. Inwoners van de stad Zoetermeer kunnen mensen of groepen nomineren die zich het afgelopen jaar verrassend of vernieuwend opzicht hebben onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Ken jij iemand die deze prijs moet winnen? Bijvoorbeeld een onderscheidende kunstenaar, een bijzonder project wat verrassend uit de hoek kwam of een festival wat door een enorm aanpassingsvermogen toch kon doorgaan. Zo ja? Stuur dan een mailtje naar info@promotiezoetermeer.nl en laat weten waarom deze persoon, vereniging of organisatie deze prijs heeft verdiend. Een vakkundige jury zal vervolgens bekijken welke van deze initiatieven of personen recht heeft op deze prijs.

 Aanmoedigingsprijs

Als extra prijs wordt dit jaar ook de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche van Zoetermeer. Dit kan ook een persoon of groep zijn die zich het afgelopen jaar enorm heeft ingezet op een bijzondere wijze. Ook deze zal aangedragen worden door inwoners uit Zoetermeer en uiteindelijk gekozen worden door een deskundige jury. Heb jij iemand in je hoofd die deze Aanmoedigingsprijs echt moet winnen? Stuur dan een mailtje naar info@promotiezoetermeer.nl en laat weten waarom deze persoon of groep zo bijzonder is.

Uitreiking

Op dinsdag 15 december zullen de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs uitgereikt worden in het Stadstheater. Tijdens de uitreiking vindt een presentatie plaats van de genomineerden, met aansluitend de spannende uitreiking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer gisteren 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07