Linda heeft de speciale fiets al mogen uittesten. “Het is echt een uitkomst”
Linda heeft de speciale fiets al mogen uittesten. “Het is echt een uitkomst”

Help Linda weer snel terug op de fiets

Actueel 39 keer gelezen

Anouscha Tebra uit Assen organiseert een doneeractie voor Linda Bruggeman uit Zoetermeer. Linda kan als gevolg van borstkanker niet meer fietsen, terwijl fietsen juist haar lust en haar leven is. Fietsen is alleen nog mogelijk op een speciale fiets, maar die is ontzettend duur. Anouscha: “Het is Linda’s droom om weer te kunnen fietsen, daarom dacht ik: waarom start ik geen crowdfundactie?”

Door Renate Mamber

Zoetermeer - Linda en de moeder van Anouscha raakten jaren geleden bevriend met elkaar via Facebook. Ze deelden dezelfde passie voor fietsen en dat klikte meteen. “We hebben allebei een racefiets en een mountainbike en we houden van toeren”, vertelt Anouscha’s moeder Simone. “We hebben samen verschillende keren meegedaan aan de Amstel Gold Race. We hadden de wens om nog eens samen mee te doen aan een grote toertocht in Drenthe.”

Die wens viel in duigen, toen Linda vier jaar geleden de diagnose kanker kreeg. Een toertocht door Drenthe zat er niet meer in, maar fietsen kon toen nog wel. Simone: “Linda deed toen ieder jaar mee aan een sponsoractie van stichting Tegenkracht, waarbij je fietsend geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Dit jaar wilde ze weer meedoen, maar in maart hoorde ze dat de kanker is uitgezaaid naar haar botten waardoor ze haar rechterarm niet meer kan gebruiken. Daardoor kan ze helemaal niet meer fietsen, tenzij met een speciale fiets dus.”

De speciale fiets kan op maat worden aangepast voor Linda. “Het is echt een uitkomst”, zegt Simone. “Linda heeft de fiets een keer mogen uitproberen. Hij is zo gemaakt dat ze alles met haar linker hand kan doen. Maar er hangt wel een prijskaartje aan.”

Anouscha vult aan: “Ik hoorde mijn moeder en Linda hierover praten toen ze aan het beeldbellen waren. Ik opperde het idee om een crowdfundactie te starten. Linda wist niet precies hoe het moest, dus heb ik het gedaan. Het was eigenlijk heel makkelijk. Ik had het binnen een kwartiertje gedaan.”

Meteen toen de actie online ging, stroomden de donaties binnen. “We hebben de actie veel gedeeld in onze vriendenkring en online”, vertelt Simone. “Linda was tot tranen geroerd toen ze hoorde dat er zo veel mensen zijn die haar willen steunen. Het doet echt iets met haar. Ze vindt het heel bijzonder.”

Via www.gofundme.com/f/speciale-fiets kan iedereen nog steeds een donatie doen. Simone en Anouscha: “Elk klein beetje is welkom. Het gaat erom Linda weer zo snel mogelijk terug op de fiets te krijgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10