Afbeelding

Meer ruimte voor de Horeca

Actueel 52 keer gelezen

Zoetermeer - Met teleurstelling stelt de LHN vast dat het lumineuze idee om de openbare ruimte verder te benutten voor horeca-activiteiten niet op een meerderheid in de raad mocht rekenen. In andere steden worden waar mogelijk terrassen verruimd. ‘Het is absoluut een gemiste kans,’ zegt Mariëtte van Leeuwen. ‘Zoetermeer heeft bijvoorbeeld vele hectares park waar we veilig kunnen recreëren. Hoe leuk zou het zijn als onze lokale horecaondernemers in de parken versnaperingen kunnen aanbieden? De horeca kan dan tevens toezien op het schoonhouden van de parken en het in acht nemen van de Corona-regels. Een win-win voor onze inwoners en ondernemers.’

Hoewel het college mogelijkheden voor verruiming wil onderzoeken heeft het geen gehoor aan deze oproep gegeven. ‘Wellicht teveel out-of-the-box,’ concludeert Mariëtte.

LHN laat zich niet zomaar uit het veld slaan. LHN wil alle horecaondernemers oproepen om met creatieve ideeën te komen. Kan de gemeente wellicht bemiddelen naar verhuurders? Voorlopig geen precario heffen?

LHN zet zich niet uitsluitend in voor horecaondernemers. Partijleden maken ook een rondje langs alle winkelcentra om ideeën voor de middenstand op te halen. ‘Aan de hand van de input die we daar ophalen zal nog een voorstel naar het college gaan om ook met een steunpakket voor de middenstand te komen,’ aldus Mariëtte. ‘De huren zijn ook voor hen een molensteen’. Wij zien ondernemerschap als de injectiemotor die gestart moet worden om uit de crisis te komen. Wij willen voorkomen dat er nog meer zand in de tank wordt gegooid.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 14 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 14 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 14 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 15 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24