De serre van Hoeve Kromwijk heeft een metamorfose ondergaan. Foto: Fred Roland
De serre van Hoeve Kromwijk heeft een metamorfose ondergaan. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

Marco Blokland: “We staan te trappelen om open te gaan”

Actueel 800 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Maart 2020 zou een feestelijke maand voor restaurant Hoeve Kromwijk zijn. Eigenaar Marco Blokland was een jaar eigenaar en chef Dennis Bruinzeel 12,5 jaar de chef van het restaurant. Alle reden om de champagne te ontkurken zou je denken. Maar in plaats van bubbels moest het restaurant vanwege de coronacrisis haar deuren sluiten. Aanstaande maandag kan de horeca weer open. “We staan te trappelen om onze gasten weer te ontvangen”, aldus Blokland.

Zoetermeer - Hoeve Kromwijk is er helemaal klaar voor om maandag op Tweede Pinksterdag open te gaan. “We volgen natuurlijk de RIVM richtlijnen, hebben speciale desinfectiepalen, slaan tafels over zodat mensen niet te dicht op elkaar zitten, toiletten worden extra schoongemaakt en de borden worden vanaf de zijkant van de tafel uitgeserveerd. Hierdoor beperken we de contactmomenten”, legt Blokland uit. Terwijl het Streekblad op de koffie komt, is de noodverordening van de gemeente nog niet bekend. “Het wordt een hele puzzel”, zegt Blokland. “Maar we zijn al blij dat we weer gasten kunnen ontvangen.” De lock down heeft hij gebruikt om het restaurant op te knappen. Een nieuwe bar en nieuw meubilair in de serre. In het restaurant zijn muren en tafels geschilderd. “Ik ben blij met de nieuwe look die modern en laagdrempelig is.” Er is een hoop gebeurd sinds Blokland Hoeve Kromwijk in 2019 overnam. “We zijn nu zeven dagen per week open en ook overdag voor lunch en borrel. En we gaan zelfs ons eigen ijs verkopen. Ik hoop dat ook veel wandelaars en fietsers ons weten te vinden”, legt hij uit.

Hoewel hij vol vertrouwen naar de toekomst kijkt, was de afgelopen periode zwaar. “Ik had gelukkig reserves maar je bouwt toch schulden op. We hebben er eerst mee gewacht maar zijn toch begonnen met de take away van 3-gangen menu’s. En de samenwerking met Plus Verheul waar we maaltijden en vlees leveren is van de grond gekomen. Ook zijn we in gesprek met twee andere Plus supermarkten. Of we doorgaan met de 3-gangen menu’s weet ik nog niet maar als er vraag naar blijft dan zeker. Soms willen of kunnen mensen niet uit eten maar wil men wel een mooi menu.”

Volgens Blokland kijken zijn gasten reikhalzend uit naar het moment dat ze weer open mogen. “Sommigen dachten al eerder te kunnen komen. Maar helaas 1 juni 12.00 uur is het zover. Wij staan in ieder geval te trappelen.”

Coronacrisis of niet. Marco Blokland heeft al weer plannen voor de toekomst. “Op de zolder willen we hotelkamers gaan realiseren.” De gemeente is al op de hoogte en heeft positief gereageerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1