Deze telefoons met draaischijf wachten  op geld die ombouw tot Wonderfoon mogelijk maken. Help mee! Bel of doneer. Foto: Ineke van der Vet.
Deze telefoons met draaischijf wachten op geld die ombouw tot Wonderfoon mogelijk maken. Help mee! Bel of doneer. Foto: Ineke van der Vet.

Succesvolle actie wacht op vervolg

Actueel 50 keer gelezen

Simone Langeveld

Van een ‘belletje’ krijg je geen corona, wel een blij gezicht

Doneer voor een muzikaal belletje

Joop en Ineke namen zes Wonderfoons mee terug naar Zoetermeer toen ze de 34 telefoons met draaischijf naar Noordwijkerhout brachten. Maar het sponsorgeld is daar op. Onlangs namen ze al sponsorgeld mee. Want dat blijkt hard nodig.
Doneer op bankrekening NL42INGB 0000 748 104 t.n.v. J.van der Vet te Zoetermeer.
Zo zorgt ook u ervoor dat het ombouwen van telefoons doorgaat en nog meer zorgcentra gebruik kunnen maken van dit initiatief! (of bel Joop van der Vet 079-3517054)

Dankzij u lezer van het Streekblad en natuurlijk dankzij het sympathieke verhaal van Joop en Ineke van der Vet heeft u in grote getale gehoor gegeven aan de oproep in het Streekblad van donderdag 20 februari. Joop: “Maar liefst 34 telefoons met draaischijf hebben wij aangeboden gekregen.” Deze oude telefoons worden gebruikt om te worden omgebouwd tot Wonderfoons te gebruiken in zorgcentra in Zoetermeer en omgeving. En niet zo gek: de vraag hiernaar is groot.

Zoetermeer - Stel je bent een dagje ouder, best wel wat in de war - af en toe of echt vaak - en dan staat er daar die oude vertrouwde telefoon met draaischijf. Je pakt de hoorn op draait wat aan de schijf en je hoort voor jou bekende muziek!
Het blijkt dat de Wonderfoon (soort jukebox) bij de doelgroep - veelal ouderen met een vorm van dementie - enorm ontspannend en verlichtend werkt. Mensen worden rustiger en vrolijker.
Van Joop van der Vet kwam een mooi bericht retour: “Het stukje in het Streekblad over de Wonderfoon heeft wonderen verricht. Uiteraard hebben wij de telefoons bij de eigenaren opgehaald en afgelopen woensdag (10 maart) heb ik deze samen met mijn vrouw afgeleverd in Noordwijkerhout. Hier in Noordwijkerhout gaan de telefoons omgebouwd worden tot Wonderfoons. De verbouwing hiervan duurt vier uur per telefoon en kost ook nog eens €50,- per telefoon.” Henk en Aad uit Noordwijkerhout vormen een goed geolied team. Joop: “De actie is nu zo’n succes dat in Noordwijkerhout 100 telefoons in de wachtrij staan om omgebouwd te worden. Maar geld en bepaalde onderdelen zijn op. Nieuwe sponsoren zijn nodig net als onderdelen die veelal uit China komen en daar nu op de kades blijven staan. Dit zijn echter problemen voor een paar weken.”
Met de coronacrisis in Nederland duurt het waarschijnlijk nog langer?
Joop: “Juist nu zijn telefoon en Wonderfoon een uitkomst!
Bezoek is nu niet mogelijk in de tehuizen, maar een belletje dat kan vaak wel! Pak je mobiel en bel die oudere. Daarnaast zorgt de Wonderfoon voor de broodnodige afleiding!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31