Schema werkwijze tijdens Corona crisis
Schema werkwijze tijdens Corona crisis Foto: A.E.M. Jense

We zijn er klaar voor!

Actueel 55 keer gelezen

De boodschappendienst van UVV Zoetermeer heeft een veilige oplossing voor mensen die vanwege het corona virus niet meer in staat zijn om boodschappen in huis te halen. Veilig in de zin van zo min mogelijk kans op besmetting, maar ook financieel veilig.

Vóór de Corona crisis deden we boodschappen MET een oudere. Die betaalde de boodschappen dan zelf met de pinpas of contant geld. Nu dit geen optie meer is, doen we boodschappen VOOR ouderen (en anderen die het zelf niet meer kunnen). Ook dat deden we voorheen wel vaker, maar we kunnen nu niet meer met contant geld werken.

We hebben, mede dankzij de samenwerking met Palet Welzijn, Piëzo, Present en de gemeente Zoetermeer, inmiddels bijna 80 vrijwilligers klaar staan om mensen te helpen. Die gaan wekelijks hun klant opbellen en telefonisch de boodschappenlijst opnemen. Dan gaan ze de boodschappen doen en betalen daarbij met hun eigen pinpas. De vrijwilliger declareert het uitgegeven bedrag bij UVV Zoetermeer, die de voorgeschoten kosten dezelfde dag nog terug betaalt.

De boodschappen worden door de vrijwilliger veilig (op gepaste afstand) aan de deur afgeleverd. In de tas zit de kassabon en een formulier met het rekeningnummer van UVV Zoetermeer. De klant betaalt dus niet aan de vrijwilliger, maar aan UVV Zoetermeer.

De Boodschappendienst is bereikbaar via telefoon 079-2040809. We hebben onze openingstijden tijdelijk opgerekt. Voorheen waren we open op werkdagen van 09:00 tot 11:00 uur. Nu blijven we bereikbaar tot 16:00 uur. Er is samenwerking gezocht met Piëzo, Palet Welzijn, Stichting Present en de gemeente Zoetermeer. Zij zorgen ervoor dat ouderen die iemand nodig hebben voor de boodschappen bij ons terecht komen. We verwachten er de komende dagen heel erg veel……

Op https://uvv-zoetermeer.nl/we-zijn-er-klaar-voor/ is meer gedetailleerde informatie beschikbaar over onze werkwijze. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 19 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer gisteren
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43