portret
portret Foto: portret

Dag Charlie

Actueel 80 keer gelezen

FF Zoeterdoor

Volgende week is het zover, dan neemt burgemeester Aptroot afscheid als burgemeester van Zoetermeer. Een afscheid dat anders is dan anders. Maar ja, deze coronatijd is ook anders dan anders. Dus geen afscheidsfeest met toespraken en optredens. De burgemeester trekt simpelweg voor de laatste keer de deur van het Stadhuis achter zich dicht. Een Stadhuis dat overigens ook verlaten is want de ambtenaren werken thuis en vergaderen online met elkaar. Ik vind dat toch wel erg sneu. Burgemeester Aptroot heb ik de afgelopen jaren leren kennen als een aimabel man die het erg fijn vond om zich onder de Zoetermeerders te begeven. Dus hoe jammer is het hoe hij nu met stille trom gaat vertrekken. Maar zoals gezegd, het coronavirus dwingt ons nu eenmaal om op alle fronten alles anders te doen dan we gewend zijn. Dus dat geldt helaas ook voor het afscheid van een burgemeester.

De medewerkers van de burgemeester vonden het toch wel moeilijk om dit zomaar te laten gaan. Een erehaag door brandweer of politie die dan 1,5 meter van elkaar stond leek zo’n leuk idee. Dat brengt echter weer veel mensen op de been en de hulpdiensten zijn vandaag de dag harder nodig dan ook. Social Media bleek de uitkomst. Daarom is nu de Facebookpagina Afscheid burgemeester Aptroot 30 maart 2020 in de lucht. En dat is best een leuke pagina. Allerlei mensen uit Zoetermeer plaatsen er berichtjes op. De burgemeester bij Piëzo met Koningin Máxima, een lintje of een 60-jarig echtpaar, het komt allemaal voorbij. Een kleurrijk plakboek maar dan anno nu. Hoe leuk is dat.

Mijn laatste woorden in deze column zijn voor burgemeester Aptroot met wie ik als journalist altijd fijn heb samengewerkt. Hij nam geen blad voor de mond en voorzag ons van mooie quotes voor artikelen, altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden en een burgemeester die voor zijn stad ging. Burgemeester Aptroot bedankt voor de samenwerking. We komen elkaar vast nog wel ergens tegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10