Foto: Fotoflex
Foto: Fotoflex Foto: FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL

Coronastil afscheid van burgemeester

Actueel 62 keer gelezen

Zoetermeer – Geen drukte, geen receptie, niet uitgezwaaid worden door medewerkers en al helemaal geen erehaag. Burgemeester Charlie Aptroot heeft vanmiddag na 7,5 jaar burgemeesterschap, afscheid genomen van Zoetermeer. Een afscheid dat door de coronacrisis anders is dan anders. Slechts zijn stafmedewerker en de gemeentesecretaris begeleidden de burgemeester en zijn vrouw Heleen naar de taxi. Een echte coronastilte.

“Als ik had geweten in welke crisis we nu zitten dan had ik er nog een paar maanden aan vastgeplakt. Maar het was al in gang gezet en was niet meer terug te draaien”, aldus Aptroot. Toch kijkt de eerste burger van Zoetermeer terug op een fijne laatste werkdag. “Ik heb de hele dag gewerkt. Vanochtend nog verrast door Marja van Bijsterveld, de burgemeester van Delft, zij had op haar laptop videoboodschappen van collega-burgemeesters bij zich. Verder kreeg ik heel veel cadeautjes en kaarten en heb ook alle boodschappen op de Facebook-pagina gezien. Het was een hele liefdevolle dag.”

Op de vraag wat hij nu gaat doen, vult echtgenote Heleen grappend in: “het huishouden”. Heleen Aptroot: “De afgelopen jaren was Charlie weinig thuis. Nu ontbijten we samen, we eten samen en hebben met het thuiswerken er al aan kunnen wennen. En genieten er erg van.”

Hoewel burgemeester Aptroot in stilte vertrok van het Stadhuis waren er wel verrassingen in de stad. Zo speelde beiaardier Gijsbert Kok tussen 16.15 en 17.00 uur op het carillon van de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Er was een medley van afscheidsliederen te horen, waaronder ‘We’ll meer again’ van Vera Lynn en ‘Time to say goodbye’ van Andre Bocelli.
Op het grote led-scherm aan de Mandelabrug stond een grote foto van burgemeester Aptroot te zien met de tekst ‘Zoetermeer bedankt haar burgemeester Charlie Aptroot’.
Digitale afscheidsberichten
Om burgemeester Aptroot een warm afscheid te geven, kunnen Zoetermeerse inwoners en ondernemers, een bericht aan de burgemeester sturen via facebook: www.facebook.com/groups/afscheidaptroot. Dit kan de komende dagen ook nog. Op een later moment worden alle bijdragen in print aangeboden als herinnering.

De afscheidsreceptie van burgemeester Aptroot zal op een later moment plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 23 uur geleden
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve gisteren
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo gisteren 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27