Afbeelding

Gemeenteraad in debat over racisme en discriminatie in Zoetermeer

Actueel 86 keer gelezen

ZOETERMEER - Op initiatief van GroenLinks is gedebatteerd over discriminatie en racisme binnen de samenleving. De wereldwijde protesten hebben ervoor gezorgd dat dit belangrijke onderwerp op de voorgrond is geplaatst. Racisme en discriminatie zorgen niet alleen voor verharding van de maatschappij, maar ook voor een verdeling tussen inwoners. GroenLinks staat voor een inclusieve samenleving, waarin niemand uitgesloten wordt.

Vrijwel dagelijks wordt artikel 1 van de Grondwet geschonden omdat discriminatie en racisme op grond van huidskleur, geloof, etniciteit, sekse, leeftijd en andere aspecten plaatsvindt. De fractie is daarom blij dat het college aan de slag gaat met een werkconferentie omtrent deze onderwerpen en ziet de uitkomsten graag terug in een actieprogramma.

Ook kreeg de fractie de toezegging om geïnformeerd te worden over de resultaten van de eerder door GroenLinks ingediende motie ‘Charter Diversiteit’, Deze charter zal bijdragen aan het bevorderen van diversiteit op de gemeentelijke werkvloer. De gemeente Zoetermeer zal zodoende een voorbeeldfunctie zijn naar inwoners en werkgevers in de stad waar het gaat om het bieden van gelijke kansen op de werkvloer.

Dagelijks discriminatie

GroenLinks raadslid Derya Yula vindt dat er nog veel werk aan de winkel is. ’’Sommige kinderen worden in de periode van Sinterklaas vaker gepest vanwege hun huidskleur, homoseksuelen worden buitengesloten en zelfs mishandeld op straat vanwege hun seksuele geaardheid en er is meer wantrouwen jegens moslims vanwege hun religieuze achtergrond. Dit zijn regelrechte schendingen van artikel 1 van de Grondwet en mogen we nooit accepteren’’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer gisteren 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07