Kern kinderopvang stelt wekelijks pakketjes samen met onder andere iets te knutselen, een spelletje en een liedje, die ze bij de kinderen langs brengen
Kern kinderopvang stelt wekelijks pakketjes samen met onder andere iets te knutselen, een spelletje en een liedje, die ze bij de kinderen langs brengen

Kinderopvangorganisaties werken goed samen

Actueel 60 keer gelezen

De kinderopvangorganisaties creëren een zo veilige mogelijke omgeving voor kinderen en medewerkers. Voldoende ruimtes zijn open, zodat de kinderen niet dicht op elkaar hoeven te zitten. Ook wordt er zoals altijd goed op de hygiëne gelet.

Zo veilig mogelijke omgeving

Renate Mamber

We hebben wekelijks een call

BSO en kinderopvang draaien vanwege de coronacrisis met noodopvang door. Kwetsbare kinderen en kinderen van ouders in cruciale beroepen kunnen er terecht. Ook de kinderen die noodgedwongen thuis moeten blijven, krijgen aandacht. “In Zoetermeer stemmen we dat heel goed af tussen gemeente, onderwijs en de verschillende kinderopvangorganisaties. Dat is echt wel uniek.”

Zoetermeer - Ongeveer tien procent van het aantal kinderen dat normaal gebruik maakt van buitenschoolse opvang (BSO) en kinderopvang komt op dit moment naar de noodopvang. “Dat zijn allemaal kinderen van ouders in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen die bijvoorbeeld in lastige thuissituaties verkeren”, vertelt Annemiek van Iersel, regiomanager Kern Kinderopvang. “Samen met onderwijs en gemeente en de andere kinderopvangorganisaties stemmen we dat goed met elkaar af.”

Ook Ellen Mulder, regiomanager De Drie Ballonnen is zeer te spreken over de samenwerking. “We hebben wekelijks een call waarin we alles met elkaar bespreken. We zijn echt partners. Zoetermeer is daarin echt wel uniek. In andere regio’s gaat het wat minder vlotjes.”

Beide kinderopvangorganisaties hebben locaties verspreid over de stad, waarvan vele gewoon open zijn. “We hebben in de kinderopvang een aantal locaties samengevoegd, maar we zorgen ervoor dat er altijd een open is binnen een redelijke afstand voor de ouders”, vertelt Ellen. Bij Kern is dat precies zo. Annemiek: “Bovendien zijn alle BSO-locaties bij ons open, maar we brengen de kinderen vandaar naar één BSO-locatie dicht bij school waar de ouders ze aan het eind van de dag kunnen ophalen.”

De organisaties zetten zich ook in voor de kinderen die normaal wel naar BSO en kinderopvang gaan, maar nu thuis blijven omdat hun ouders geen cruciaal beroep hebben. Ellen: “We bieden ouders een actief programma in de vorm van video’s, vlogs en knutselpakketten. Daarmee kunnen ouders de structuur van het kinderdagverblijf of BSO makkelijker vasthouden.” Ook bij Kern stellen ze wekelijks pakketjes samen met onder andere iets te knutselen, een spelletje en een liedje. Mandy Stuger, locatiemanager Kern: “En we bedenken elke week een online challenge. Op die manier blijven de kinderen in beweging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38