portret
portret Foto: portret

Spijtoptanten

Actueel 73 keer gelezen

Vuurwerk is dit jaar verboden. Dat weten we allemaal. Ook het vervoeren en in het bezit hebben is verboden. Voor de vuurwerkbranche een regelrechte ramp. Immers, op het moment dat premier Rutte dit verbod kenbaar maakte, waren de bestellingen al lang en breed naar China gestuurd. Voor consumenten is het een ander verhaal. Wie via de reguliere verkoopkanalen vuurwerk koopt, had dat pas enkele dagen voor de jaarwisseling bij de Zoetermeerse vuurwerkverkopers kunnen halen. Tenzij.... je natuurlijk denkt, bekijk het even met je vuurwerkverbod. Verbieden of niet, ik ga het gewoon afsteken. En weet je wat. Ik rij nu alvast naar België om een lekker voorraadje illegale knallers en vuurpijlen in huis te halen. Die verstop ik onder mijn bed of in de kast en in december ga ik helemaal los. En die bekeuring of dat strafblad dat neem ik gewoon lekker op de koop toe. Het kan natuurlijk allemaal.

Voor wie zich in het bovenstaande herkent maar spijt heeft van dat ritje naar België is er nu goed nieuws. Spijtoptanten kunnen hun vuurwerk inleveren. De burgemeesters in de regio Haaglanden hebben een vuurwerkinleveractie op touw gezet. Het doet me een beetje denken aan de kerstbomeninleveractie die al jaren in Zoetermeer wordt gehouden. Ik woonde vroeger in Den Haag en daar gingen kerstbomen gewoon in de fik. In Zoetermeer lever je je kerstboom in en krijg je een lootje en een mandarijntje. Sorry hoor maar ik vind het eigenlijk een beetje truttig.

In het persbericht over de vuurwerkinleveractie staat niet of je ook een mandarijntje krijgt als je dozen vol cobra’s, sharks of big boys naar het ADO Stadion brengt. Maar je krijgt in ieder geval geen bekeuring of strafblad. Mits je minder dan 25 kilo inlevert. Ik weet niet wat er gebeurt met de mensen die meer dan 25 kilo naar het stadion brengen. Worden die bekogeld met mandarijntjes of zo? De actie is overigens goed nieuws voor ADO want dan is er eindelijk eens vuurwerk in het stadion. Ik ben erg benieuwd hoeveel kilo er naar het stadion wordt gebracht. Wie het aantal kilo goed raadt, krijgt van mij een net mandarijntjes.

FF Zoeterdoor met Hélène

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 13 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 13 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 13 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 14 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24