Projectleider Femke Boerkamp met vrijwilligers op anderhalve meter Manar Shikhou (l) en Johan Zuiderwijk bij de fietsenwerkplaats. Foto Kees van Rongen
Projectleider Femke Boerkamp met vrijwilligers op anderhalve meter Manar Shikhou (l) en Johan Zuiderwijk bij de fietsenwerkplaats. Foto Kees van Rongen Foto: Kees van Rongen

Op afspraak weer welkom bij zeven centra van Piëzo

Actueel 64 keer gelezen

Educatieve activiteiten zoals rekenlessen, Nederlandse taallessen, solliciteren, de Ambachtenwerkplaats en stagebegeleiding kunnen dinsdag weer beginnen. Ook ontmoetingsactiviteiten, bewegen buiten en de Piëzo Talenten Academie.

Dinsdag weer beginnen

Kees van Rongen

Nieuwe hulpvragen door corona

In de zeven locaties van Piëzo nemen jaarlijks zo’n zesduizend mensen deel aan de verschillende activiteiten. Bovendien zijn negenhonderd vrijwilligers bij de Stichting Piëzo actief. Vanaf vrijdagmiddag 12 maart werden alle vestigingen gesloten vanwege de coronacrisis. Deelnemers en vrijwilligers kunnen dinsdag 2 juni op afspraak weer terecht bij de locaties.

Zoetermeer - “De gemeente is al akkoord met ons plan,” vertelt Femke Boerkamp, projectleider Ambachtenwerkplaats. “De nieuwe noodverordening zal vandaag klaar zijn en dan kunnen we dinsdag 2 juni, weliswaar in beperkte mate, weer open.” Behalve de Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode openen ook de centra aan het Rakkersveld, Cesar Franckrode, Oosterheem, Meerzicht, Seghwaert en Rokkeveen. “We hebben de lokalen en ontmoetingspunten ingericht op anderhalve meter, zodat we zo effectief mogelijk kunnen functioneren. Er is tijdelijk geen vrije inloop, maar we werken op afspraak. Verder volgen we de richtlijnen vanuit de RIVM. De vrijwilligers die op locaties werken, krijgen voordat ze starten instructies.” Overigens hebben de mensen van Stichting Piëzo in de afgelopen maanden niet stil gezeten, vertelt Femke Boerkamp. “Alle vrijwilligers zijn bezig geweest met het aanbieden van digitale lessen, huiswerkbegeleiding online, het opzetten van telefooncirkels voor ouderen en coronahulp bieden in de stad. Door de coronacrisis zijn nieuwe hulpvragen ontstaan. Met organisaties van Zoetermeer voor Elkaar en de gemeente zijn we aan de slag gegaan. We hebben onze bereikbaarheid uitgebreid naar maandag tot en met zondag en hebben bijvoorbeeld een kookmaatjesproject opgezet. Inwoners koken extra maaltijden voor mensen die het nodig hebben. Er zijn boeken, puzzels en speelgoed ingezameld. Door het UVV is een boodschappendienst ingesteld. Zoetermeer voor Elkaar heeft een mooi digitaal platform. Het is geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers zich daarvoor hebben aangemeld. Samen met de andere organisaties zijn we vrijwilligers gaan matchen op een voor hen geschikte vrijwilligers hulpplek.” Piëzo werkt aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen in een kwetsbare positie en het vergroten van hun maatschappelijke deelname door het doen van betaald werk, vrijwilligerswerk in de wijk of het volgen van een opleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38