portret
portret Foto: portret

Poepen in het bos

Actueel 140 keer gelezen

FF Zoeterdoor met Hélène

We zitten in een rare coronatijd en dat brengt met zich mee dat mensen op een andere manier hun vrije tijd doorbrengen. Immers met elkaar zweten in de sportschool mag niet. Naar het theater gaan, zit er niet in. Naar restaurant en bioscoop wel maar dan wel mondjesmaat. En ja je moet toch wat. Dus zien we tegenwoordig mannen op 1,5 meter afstand van elkaar met een hengel aan de waterkant zitten in de hoop een flinke vis aan de haak te slaan. Met je hengel gaan zitten is één maar zoals bij alles kan het altijd een stapje verder. Dus aan de Floriadeplas lijkt het bos soms net een camping als vissers met complete kampeeruitrusting inclusief een tent in schutkleuren langs de waterkant bivakkeren en daar zelfs overnachten. Dan komt er natuurlijk een moment waarop je nodig een grote boodschap moet doen. Dan kan je de boel de boel laten en in je auto naar huis rijden maar veel mannen kiezen ervoor om met de wc rol onder de arm de bosjes in te duiken.

De vissers zijn natuurlijk niet de enigen. Wie een stevige wandeling of fietstocht wil maken, stuit halverwege toch op het probleem dat er weinig tot geen openbare toiletten voor handen zijn. In horeca, tuincentra en benzinestations kan je niet meer zo makkelijk een toiletstop maken. Het gevolg is een grote hoeveelheid toiletpapier wat in het Balijbos zwerft. Hoe gaat dat, vraag ik me af. ‘Schat smeer jij de broodjes dan pak ik een rolletje toiletpapier in’. Niet met de rol onder de arm over de camping maar met een rol Page in de fietstas. Ik moet hierbij gelijk denken aan de voorzitter van de Commissie Loosduinen in Den Haag bij wie het juist andersom was. De hele zomer verbleef hij met zijn vrouw in hun stacaravan op de camping Loosduinen, op fietsafstand van hun huis. Als het tijd was voor een grote boodschap, stapte hij op zijn fiets om naar huis te gaan. Als hij in de zomer door het dorp fietste riep iedereen ‘Hé Arend, moet je poepen?’

Maar alle gekheid op een stokje, laten we snel stoppen met deze gewoonte anders staat het Balijbos straks bekend als ‘poepbos’ dat moeten we toch niet willen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31