Michel Bezuijen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Foto: Ben Hofland
Michel Bezuijen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Foto: Ben Hofland Foto: Ben Hofland, Prins Willem Alexander Promenade 4, 2284 DG Rijswijk ; 070 394 8862

Michel Bezuijen is dé nieuwe man

Actueel 135 keer gelezen

Robbert Roos

Michel Bezuijen is door de vertrouwenscommissie voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Dat maakte voorzitter van de Commissie Jordy Boerboom bekend na de extra raadsvergadering op donderdag 18 juni. Hij is daarmee de opvolger van Charlie Aptroot die op 31 maart van dit jaar met pensioen ging. De reacties na afloop van de vergadering waren ronduit positief.

Zoetermeer - Michel Bezuijen is geen onbekende in de politiek. Sins 2013 is hij burgemeester van de gemeente Rijswijk. Daarvoor was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Als raadslid deed hij daar zijn bestuurlijke ervaring op en was als senior onderzoeker en adjunct-directeur werkzaam bij het Crisis Onderzoeks Team. Als burgemeester van Rijswijk werkt Bezuijen al geruime tijd samen met de gemeente Zoetermeer. Verschillende raadsleden kennen hem als verbinder en iemand met wie je goed samen kunt werken. Met de voordracht van de nieuwe kandidaat komt er voor vertrouwenscommissievoorzitter Jordy Boerboom een einde aan een lange en intensieve periode. “We hebben als commissie een lang en zorgvuldig proces doorlopen waarbij we elke kandidaat aan twee belangrijke vragen toetsten; ‘Welke kandidaat voldoet het best aan het geschetste profiel’, en ‘Welke persoon geniet het meest het vertrouwen van de commissie’. Ik ben blij dat ik vanavond deze mooie onthulling mag doen en dit geheim eindelijk met iedereen kan delen.” Na afloop van de extra raadsvergadering waren de reacties op de voorgedragen kandidaat ronduit positief. Robbert Moree is blij en opgelucht. “Michel Bezuijen voldoet aan alle eisen die de commissie gesteld heeft. Als burgemeester moet je beslissingen kunnen nemen en veel samenwerken met veel verschillende mensen. Bezuijen heeft in Haarlemmermeer en Rijswijk laten zien dat hij dat kan.” Interim-burgemeester Lokker geeft zijn opvolger alvast wat tips mee; “Ga de stad in en in gesprek met de mensen op straat. Luister naar wat er speelt. Dan krijg je vanzelf een goede band met de stad.”

‘Ga de stad in
en in gesprek met mensen’

Aanstelling

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij stelt een advies op voor de ministerraad. De raad hoopt dat de nieuwe burgemeester per 1 oktober 2020 zal worden benoemd. Tot die tijd blijft burgemeester Jan Pieter Lokker de taken waarnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38