Renée Simons en Kirsten Verbaan de groepsleerkrachten met hun groep 8 van De Buut, die mogen gaan schitteren in de grote zaal. Foto: SL
Renée Simons en Kirsten Verbaan de groepsleerkrachten met hun groep 8 van De Buut, die mogen gaan schitteren in de grote zaal. Foto: SL

‘Niet te filmen’ in het Stadstheater

Actueel 60 keer gelezen

Simone Langeveld

De eindmusical van groep 8 in een echte theaterzaal

Eindmusical over bisocoop

Wessel: “Het gaat om een vervallen bioscoop waar een popcornbakker een filmfestival gaat organiseren. Er komen beroemde gasten naar de première. Maar dan is de première-film zoek. Ja ik mag natuurlijk niet alles verklappen...” Ella: “ We moeten nog wel heel veel oefenen maar we doen het wel goed volgens de juffen!”
Renee en Kirsten: “We zijn het Stadstheater echt heel dankbaar dat dit kan!”

Het hoogtepunt én de afsluiting van je basisschooltijd dat is de eindmusical in groep 8. Voor veel groepen 8 was het lang onduidelijk of de musical wel door kon gaan. Door het coronavirus. Op veel scholen gaat dit feestje, net als de vele andere leuke dingen die je op school doet in het voorjaar alsnog niet door. Voor groep 8 van De Buut, de R.K. Unicoz basisschool in Noordhove gaat het wel door en hoe!

Zoetermeer - Leerling Esli: “Veel musicals gaan niet door maar bij ons gaat het wél gewoon door!”. “Dit is uniek, dit ga ik nooit meer nog eens meemaken!” zegt juf Renée. Juf Kirsten knikt en net als de leerlingen van deze groep 8, die nu al een tijdje les hebben in de aula, en zo supergoed kunnen oefenen voor de musical, kijkt ze ernaar uit. Deze leerlingen zullen op vrijdagavond 3 juli de eindmusical tóch spelen voor hun naaste familie. Renée: “We zijn druk bezig met het maken van de kaartjes en een boekje, we bereiden ook een mooi afscheid voor voor deze groep 8 dat we zullen laten plaatsvinden na de musical in het Stadstheater.” Kirsten: “Deze groep heeft het extra verdiend, ze hebben best een roerige tijd achter de rug in voorgaande leerjaren met wisselde leerkrachten. We zijn extra blij dat we deze groep toch dit mooie afscheidscadeau kunnen geven.” Vanaf de voorjaarsvakantie weten de kinderen al welke rol ze hebben in het stuk met de naam ‘Niet te filmen’. En toen kwam de tijd dat ze niet meer naar school konden. De kinderen oefenden de musical-rollen per scène via teams op de labtop thuis! Want de juffen hebben steeds gezegd we gaan door met oefenen en wij doen er alles aan om het door te laten gaan! Ze hebben de aula’s van andere middelbare scholen geprobeerd, de bioscoopzaal en toen ontdekten ze via Facebook dat het Stadstheater de grote zaal verhuurt! De directie stemde ermee in en nu, sinds een weekje is het helemaal rond en weten de kinderen dat ze zullen optreden in een echt theater, met echte coulissen en professioneel licht en geluid en het publiek op de rode pluche stoelen. Julia: “Ik vind het heel erg leuk, maar ook best wel een beetje spannend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07