De wethouders Iedema, Van Driel en Paalvast met mondkapje bij het Stadhuis.
De wethouders Iedema, Van Driel en Paalvast met mondkapje bij het Stadhuis.

Mondkapje op in het Stadhuis

Actueel 55 keer gelezen

Zoetermeerders wordt dringend aangeraden om in publiek toegankelijke gebouwen een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor het openbare gedeelte van het Stadhuis. De gemeente-ambtenaren in het Stadhuis dragen een mondkapje en bezoekers wordt dit ook aangeraden. De maatregel is een advies en geen verplichting.

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer volgt hiermee de afspraken die zijn gemaakt in de Veiligheidsregio Haaglanden naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen.
Ook wat betreft de andere maatregelen dan mondkapjes volgt Zoetermeer de noodverordening zoals die binnen Haaglanden geldt. In de noodverordening staan de maatregelen zoals die door het kabinet zijn opgelegd. Zoals sluiting van de horeca om 22.00 uur en registratie door mensen met een contactberoep. De handhavers blijven actief handhaven op de naleving van de noodverordening. Een goed gesprek en/of een waarschuwing staat voorop. Bij excessen wordt er beboet.

De gemeente Zoetermeer heeft ook de openingstijden van de publieksbalie aangepast. Er zijn minder balies open om zo minder mensen in het Stadhuis te hebben. Ambtenaren werken nog steeds thuis en dat geldt ook voor het college van B&W. De gemeente heeft 12.000 mondkapjes besteld om uit te delen aan bezoekers.

Of de aangescherpte coronamaatregelen gevolgen hebben voor evenementen zoals de najaarskermis die over twee weken zou plaatsvinden is nog onduidelijk. Alle vergunningsaanvragen worden langs de lat van de nieuwe noodverordening gelegd. Ook gaat de gemeente kijken of er extra winterterrassen voor de horeca kunnen komen.
Wat het winkelen betreft, blijven eerdere maatregelen om het veilig winkelen te bevorderen in het Stadshart en de Dorpsstraat van kracht. De gemeente blijft, net als de afgelopen maanden, inwoners oproepen om drukke plekken te vermijden en de 1,5 meter afstand te houden tot anderen.

 De nieuwe coronamaatregelen hebben ook grote gevolgen voor de beëdiging van de nieuwe burgemeester Michel Bezuijen. Voor 1 oktober stond in het Stadstheater een bijeenkomst gepland (weliswaar zonder publiek) waar met de gemeenteraad afscheid zou worden genomen van oud-burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan-Pieter Lokker. Deze bijeenkomst gaat niet door. Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden. Ook de beëdiging van Michel Bezuijen gebeurt niet in het bijzijn van de gemeenteraad. De nieuwe burgemeester legt donderdag 1 oktober in het Provinciehuis de eed af voor de Commissaris van de Koning. Hiermee is Bezuijen vanaf dat moment de nieuwe burgemeester voor Zoetermeer. “De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten”, aldus Michel Bezuijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde gisteren
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06