SV Gemini C1 met daarbij de initiatiefnemers tot dit plan
SV Gemini C1 met daarbij de initiatiefnemers tot dit plan Foto: Karin Ijsenbout

SV Gemini omarmt uniek plan

Actueel 64 keer gelezen

Nico Mos

Bij handbalvereniging SV Gemini staan ze aan de vooravond van een revolutie op het gebied van talentontwikkeling. Welwillende vaders, Alan en Marko, van het Dames C1 team, waar hun dochters spelen, hebben zich bereid gevonden het beleidsplan handen en voeten te geven. Het geheel uiteindelijk wel onder leiding van hoofdtrainer Freddie Krullaars en assistent / keeperstrainster Nathalie Bosgieter. Het bestuur van heeft inmiddels haar goedkeuring hieraan gegeven. Een tipje van de sluier wordt opgelicht.

Zoetermeer - “Marko en ik zijn met onze dochter naar SV Gemini gekomen, omdat hun vorige vereniging geen concreet ontwikkelingsplan hadden voor hun lichting. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij SV Gemini”, stelt Alan Deij zich even voor. “In Rotterdam was er, op dat moment, geen vereniging die aansloot bij de wensen van mijn dochter. Bij Gemini was de klik er direct.”. Freddie Krullaars, hoofdtrainer van de Dames C1 selectie: “De jeugd staat er goed voor, maar we hebben wel wat gaten in de B en A jeugd, richting senioren. Mede omdat meisjes naar andere verenigingen gaan. Dat willen we niet meer hebben vandaar ook dit revolutionaire plan”. In het plan wordt als het ware een topsportklimaat gerealiseerd. Alan: “Wat wij eigenlijk willen is niet nieuw, maar voor onze vereniging wel. In de wijde omgeving vind je niet het platform zoals wij het nu opgezet hebben. Het is een stukje logisch denken en brainstormen met de technische staf en bekijken wat we (extra) nodig hebben voor onze meiden. We willen een topsport klimaat creëren anders is het aanhaken of misschien wel afhaken. Om continuïteit te creëren hebben we een meerjarenplan van drie tot vier jaar nodig. Verder willen een stuk aan talentenbinding doen en ontwikkeling realiseren in de eigen, veilige, omgeving. We verbeteren de meiden met analyses en trainingen. Wij hebben gezegd tegen de technische staf: ‘wij gaan om jullie heen een schild bouwen waarin wij als teamcoördinators gaan fungeren en zoveel mogelijk werk uit handen nemen’ Hierdoor kan de technische staf zich primair bezighouden met de ontwikkeling van de meiden. Van (social) media, sponsorwerving tot aan kracht- en conditietraining doen wij erbij. We hebben drie hulptrainers en gaan individueel drie kwartier voorafgaand aan de trainingen van Freddie met de meiden aan de slag. Per speelster hebben we onderling met de staf besproken, wat de verbeterpunten zijn en maken dit ook daadwerkelijk inzichtelijk en meetbaar. Alles wordt vastgelegd in cijfers en beelden. We gaan daarbij ook assertiviteitstrainingen doen. Los daarvan gaan we tevens beachhandbal spelen. Deze vorm zorgt voor nieuwe aanwas en nieuw publiek, maar er zijn wel andere regels”. Freddie: “Ook het D team - meisjes gaan mee in dit project, want ook die talenten willen we niet kwijt”. Alan: “Die drive is vanuit de ouders ontstaan en wij willen dat al de randvoorwaarden worden gecreëerd om tot een ideaal talentontwikkelingsklimaat te komen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 18 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 19 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 20 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 20 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 20 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54